Home > Uncategorized > Larry Flynt versus logica elementarã.

Larry Flynt versus logica elementarã.

Sunt destule persoane care şi-au clădit un renume folosind logica drept unealtă. Şi asta pentru că de foarte multe ori, n-au folosit-o strâmb. Când însă, sub acoperământul raţionamentului logic, au trecut de la explicaţii şi demonstraţii inocente prin însuşi scopul lor, la minciuni făcute exact pe un construct logic voit eronat, rezultatul obţinut se numeşte simplu – manipulare.
Un exemplu în sensul ăsta este Mircea Badea şi emisiunea În gura presei, ediţia difuzată în data de 29 Februarie 2012. Din punctul meu de vedere, tot manifestul sau pe care l-a afişat în emisiunea cu pricina, în legătură cu libertatea de exprimare, este voit manipulatoriu, întrucât nu-l suspectez pe Mircea Badea de lipsă de inteligenţă. Aşadar, premeditarea întru minciună, care în cazul de faţă constituie excepţia mi se pare că e bine să fie măcar punctată, atâta timp cât adevărul spuselor lui este regula.
Aşa că o să încerc în cele ce urmează, să explic ceea ce am înţeles eu din manifestarea lui de aseară în legătură cu supremaţia telecomenzii.
Pentru început e bine să ne amintim că oricât de comandat politic este CNA, până acum nici una din sancţiunile aplicate vreunei televiziuni din trustul Intact, nu a fost fără acoperire. Fie că a fost vorba despre injurii aduse unor adversari, fie bucile neblurate ale lui Boc difuzate în buclă timp de 2 ore la Capatos, fie jigniri, toate au constituit acoperirea de care a avut nevoie CNA-ul pentru a putea aplica somaţii, amenzi sau întreruperi de program. Până acum nu am văzut CNA-ul să dea vreo amendă sau să aplice orice tip de sancţiune, din senin, fără nici cea mai
mică acoperire. Faptul că cei vizaţi, în cazul de faţă trustul Intact, livrează constant motive pe baza cărora cei de la CNA pot să-şi pună în aplicare comenzile politice în aşa fel încât să-i sancţioneze, nu e de natură să schimbe realitatea. Şi anume starea actuală de fapt, în care CNA nu a sancţionat fără acoperire legală.
Aşa stând lucrurile, nu înţeleg sensul manifestării Tap Out. Firul logic încercat de Mircea Badea a fost cel conform căruia oricui nu-i convine emisiunea (oricare ar fi ea), poate schimba postul printr-o simplă atingere de buton pe telecomandă. În sensul ăsta, contraargumentul pe care l-a adus el în discuţie, fiind închiderea postului. Cu alte cuvinte -Nu e nevoie să se închidă o televiziune doar pentru că nu-i place cuiva ce se difuzează acolo. Cui nu-i place, să schimbe postul. Tap Out – spunea Mircea Badea.
Perfect fals! CNA nu a închis vreuna dintre antene. Aici nu se discută dorinţa lor. Chiar dacă asta li s-a comandat să facă, chiar dacă asta îşi doresc enorm de mult, timp de ani de zile nu s-a întâmplat. Au percutat de fiecare dată când au avut motiv s-o facă. Nicio ocazie n-au ratat, însă nu au sancţionat niciodată din senin, pentru că ar fi vuit presa şi audio-vizual-ul din România şi din străinătate dacă ar fi făcut-o. De fiecare dată s-a discutat eventuala severitate a sancţiunilor CNA, intenţia lor făţişă de a face rău antenelor, însă niciodată n-a fost vorba de sancţiuni fără acoperire.
Păi, aşa stând lucrurile, despre ce închidere de televiziune vorbeşte Mircea Badea? Autovictimizarea în căutarea empatiei nu-şi are locul atunci când firul logic este întrerupt doar de dragul creării unei coagulări rapide a nucleului dur al publicului propriu.
Dacă ceea ce spune Mircea Badea este adevărat, atunci înseamnă că, pe cale de consecinţă logică directă, pot exista oricând televiziuni în România care să difuzeze violuri în grup la 10 dimineaţă, execuţii live la ora 13 şi ritualuri satanice în prime time, clamând supremaţia telecomenzii. -Cui nu-i convine să schimbe postul, nu? Tap Out! Adică de ce ar închide cineva (aşa cum susţine Mircea Badea că CNA doreşte – să închidă A3), o asemenea televiziune? Să existe orice, atâta timp cât telecomanda rezolvă orice problemă. Numai că neexistand decât prezumţii cu privire la dorinţa CNA de a închide A3, neexistand decât cazuri în care sancţiunile au fost acordate cu acoperire legală, nu există situaţia în care CNA să fi închis vreo televiziune în România, în afară de jegul ăla de OTV, acum mulţi ani de zile. Deci despre ce vorbim?
Până şi Larry Flynt, care a făcut vedetă din Fifth Amendment, a fost nevoit să-şi înfofolească în ambalaje de plastic revistele Hustler, atâta timp cât expunerea lor pe rafturi accesibile oricui nu era de natură a preveni răsfoirea produselor respective de către oricine (inclusiv copii). Şi nu s-a erijat în vreun Don Quijote făcând asta.
Limbajul pe tv, că ne place sau nu, este obiectul de activitate al CNA. Eu unul mi-aş dori ca CNA să nu mai existe. Sau, dacă există, să existe şi pe Internet şi în presa scrisă. Dar atâta timp cât el există, iar ceea ce formal reglementează este comportamentul şi limbajul realizatorilor tv, nu mi se pare corectă ideea de Tap Out, atâta timp cât nicio sancţiune CNA nu este făcută fără motiv. Când o să văd vreo televiziune închisă abuziv, când o să văd vreo amendă dată fără acoperire legală, atunci o să fie perfect justificată ideea de Tap Out, la care să se adauge şi eventuale manifestări publice în susţinerea celor abuzaţi. Discuţia pe presupuneri, chiar şi pe lucruri evidente dar pentru care nu există probe, e precum o frecţie la un picior de lemn.
Dar după cum chiar Mircea Badea spunea, există giboni care înghit orice, pe nemestecate. Numai că omite de fiecare dată să spună că orice persoană publică, fiind aici incluse şi vedetele tv formatoare de opinie din rândul cărora face şi el parte, posedă în interiorul publicului care-l priveşte, un nucleu dur, reprezentat exact de gibonii care le înghit nemestecate. Probabil că acelui nucleu s-a adresat Mircea Badea aseară, când a încercat să vorbească despre cum încearcă CNA să-i închidă, iar telecomanda este soluţia. Şi sunt convins că pe mulţi i-a convins de veridicitatea demersului său. După cum spune el de ani de zile, CNA îi tot închide. Atât de mult îi închide încât n-au fost închişi niciodată. Dar nu-i nimic, noi trebuie să ştim că CNA îi închide. 😉
Nu mai contează că telecomanda nu poate fi soluţia pentru existenţa unor infecţii live care pot fi accesate de copii. Nu mai contează că nu despre asta e vorba, atâta timp cât CNA, indiferent cât de mult îşi doreşte închiderea A3 şi oricât de făţişă este intenţia lor în sensul ăsta, nu a făcut vreodată ceva abuziv care să fie şi dovedit. Contează că eu, privitorul inapt, trebuie să înţeleg că-i necesar să mă revolt împotriva CNA spunandu-le că există Tap Out-ul telecomenzii de care vorbea Mircea Badea într-o manipulare ca la carte aseară.
Freedom of speech, baby! Yeah!

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: