Home > Uncategorized > “Faimosul băiat rău al televiziunii” vs “Gurnalistul”. Sau mai bine spus “oligoelementul” vs “cap de porc” și a colegilor din trust.

“Faimosul băiat rău al televiziunii” vs “Gurnalistul”. Sau mai bine spus “oligoelementul” vs “cap de porc” și a colegilor din trust.

 Este cât se poate de clar, că de foarte multă vreme, A1 nu-l mai are la inimă pe Mircea Badea. Nu știu dacă absolut toți din A1 împărtășesc același sentiment de repulsie față de realizatorul tv al A3, însă numărul celor care s-au delimitat de el în timp, este în creștere.
Exemplele în sensul ăsta sunt destule.
Din câte îmi aduc eu aminte, primul a fost cel în care emisiunea În gura presei, difuzată în reluare pe A1, a fost transmisă cu tot cu înjurătura lui Mircea Badea pe care acesta o făcuse la 2 secunde după ce intrase Publicitatea. Seara, pe A3, la pauză Publicitară nu s-a auzit nimic, iar dimineața în reluare pe A1, a fost transmisă emisiunea cu tot cu -Băga-ți-ai pula-n mă-ta..., pe care Mircea Badea îl rostise plin de nervi, adresându-se unei persoane care îl sâcâia cu mesaje sau apeluri pe telefon. Mircea Badea a povestit evenimentul cu pricina, punctând zelul de care au dat dovadă colegii din A1.
Un alt exemplu ar fi și cel cu profesoara care îi bușea noaptea în ușă, sau care îi disperase cu vizitele pe părinții săi. Simona Gherghe a simțit nevoia s-o invite pe tanti aceea vizibil dereglată emoțional și probabil și psihic, însă nu s-a consultat cu Mircea Badea în prealabil. Ăla a fost și momentul în care realizatorul A3 s-a delimitat definitiv și irevocabil de anumiți colegi din trust.
Mai poate fi menționată și destul de recenta despărțire mediatică dintre radicalii antibasisti ai A3 a căror trâmbiță în situația respectivă a fost Mircea Badea, și Mihai Bendeac. Faptul că Mihai Bendeac n-a mai putut să înghită politică trustului Intact, unde A3 se ocupă doar cu datul în Băsescu 24/7, și a mai făcut și publice părerile sale, a fost de natură a-l scoate de la inima respectivilor radicali (că să nu spun talibani). Și asta pentru că una din trăsăturile radicalilor, este delimitarea de cei care nu le împărtășesc părerile, indiferent de unde provin aceștia. -Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră!
Ăsta e de fapt și motivul pentru care Mihai Bendeac, sau Simona Gherghe, nu mai servesc invitații la Sinteza Zilei, acolo unde de regulă erau prezenți. Dacă nu odată la 2 săptămâni, măcar odată pe luna și tot se întâmplă să vedem o emisiune cu vedetele A1 prezente într-un studio A3.
Pe lângă toate exemplele astea mai sunt și altele, relativ minore. Cum ar fi emisiunea de reabilitare a lui Șerban Huidu, transmisă și pe A1, reclamele concurenței apărute pe A1 etc. Toate fiind de fapt menționate punctual de Mircea Badea.

Însă cel mai recent exemplu mi se pare a fi și cel mai strigător la cer. Mihai Bendeac l-a imitat genial pe realizatorul tv Radu Banciu, care, pur întâmplător, știe și ce este acela un pamflet și a cărui emisiune Lumea lui Banciu  este într-adevăr un pamflet, chiar dacă presărată pe alocuri cu destulă propagandă în folosul entităților politice susținute de B1TV (între noi fie vorba, nu există televiziune pur comercială în România; toți fac un partizanat mai mult sau mai puțin deșănțat diverselor structuri politice aflate actualmente în spațiul public Românesc).  Nimic neobișnuit până acum, numai că simpatia de care se bucură Mircea Badea în rândul angajaților A1 este atât de mare, încât au ajuns până și administratorii site-ului A1 să-l toace mărunt. Pe lângă admirația (pe bună dreptate) pentru momentul artistic creat de Mihai Bendeac, site-ul A1 îl descrie pe Radu Bandiu că fiind faimosul băiat rău al televiziunii. Să fii coleg de trust cu Mircea Badea și să-l numești așa pe competitorul sau direct, mi se pare demersul maxim în afirmarea disprețului față de realizatorul tv a cărui emisiune o difuzezi în reluare dimineața, de ani de zile. Păi Mircea Badea a fost atât de afectat de alegerea lui Crin Antonescu pe care acesta a făcut-o la confruntarea pentru cursa Presidentiala din 2009, și care l-a numit pe Tudor Chirilă drept exemplul unui role model Românesc tânăr, încât n-a mai contat ura față de Băsescu și i-a dat la gioale lui Crin Antonescu când mai erau 2 zile până la turul 1. Așa că-mi dau lesne seama ce înseamnă caracterizarea asta măgulitoare pe care a făcut-o A1 lui Radu Banciu. Mircea Badea ne-a și cântat Bad to the bone, în speranța că eticheta de băiat rău al televiziunii se lipește definitiv pe fruntea lui, iar A1 nu numai că nu-l intitulează pe el în felul asta, ci o face la adresa rivalului său direct, ba mai mult, pune și faimosul în față, ca să fie tacâmul complet. Din punctul meu de vedere, toate celelalte exemple de animozități între Mircea Badea și A1, pălesc în fața acestuia din urmă. Radu Banciu a reacționat perfect în situația dată. L-a menționat pe Mihai Bendeac de 2 ori la rând, laudandu-se chiar și cu ratingul pe care l-a făcut acesta din urmă, de pe urma imitării sale. Ar fi fost culmea să găsească cuțitul înfipt în rană și să nu-l învârtă puțin. Dacă nici acum n-o s-o rupă-n fericire ori A3 ori A1, sau să se lase cu plecări rapide de o parte sau de alta, e clar că totu-i doar un teatru ieftin, făcut de protagoniști care doar își umplu buzunarele cu gologanii obținuți din rating gras, iar așa zisele certuri nu sunt decât o fanfaronadă pentru adormirea refelxelor celor care-i privesc.
Eu unul n-am nimic împotriva faptului că realizatorii A3 au drept unic scop în viață atacul constant și susținut asupra puterii. Atâta timp cât aduce rating, orice este posibil în televiziune. Chiar și bucile fostului Prim Ministru transmise într-o emisiune culturală, timp de 2 ore. Totuși problema pe care o întrezăresc eu pare a fi reprezentată de alegerile de anul acesta. Sunt ferm convins că agenda A3 este în strânsă legătură cu viitoarea configurație a Parlamentului. O să asistăm cum se face istorie în audio-vizual-ul din România, LIVE on CNN!, iar buba care s-ar putea să pocnească va fi și în funcție de punțile pe care le-au ars colegii între ei de-a lungul timpului. Cred că n-au fost arse cele care ar fi trebuit, sau au rămas nearse cele care de mult timp trebuiau făcute scrum. Iar asta se va vedea în toamnă.
 Oricum ar sta lucrurile, în calitatea mea de consumator, nu pot decât să mă bucur atunci când constat competiția dintre providerii aflați pe piața media din România. E minunată apariția lui Radu Banciu în peisaj. Tenisul la perete nu aduce nimic bun. Poate doar febră musculară involuntară. Totuși la fel de entertaining mi se pare că este și competiția internă a trustului Intact. La fel cum Mircea Badea speră că va vedea vreodată politicieni dându-și pumni sau înjurându-se ca la ușa cortului, și eu sper să ajung să văd, cât mai curând posibil, realizatori tv și jurnaliști păruindu-se sau scuipându-se LIVE. -Nevastaaa!! Adu floricelele alea odată!!

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: