Home > Politică. > Bullshitometrul.

Bullshitometrul.

 Mi-a murit simțul civic. Total și ireversibil. Nu-s nici boșorog încât să găsesc în politică un element vital de socializare, dar nici îndeajuns de tânăr încât să cad în capcana speranțelor deșarte, crezând că diverse ideologii sunt doar punerea în practică a anumitor teorii frumoase pe hârtie. Am vârsta la care miserupismul, combinat cu o mizantropie desăvârșită, la care adaug și faptul că mă aflu într-un target social/demografic/etc. de nișă – nu mă regăsesc în aproape nimic din ce-mi oferă societatea, au dus, în timp, la decesul simțului meu civic, pe care l-am îngropat de curând.
La prezenta stare de fapt în care constat că mă aflu, a dus și actuala campanie electorală pentru alegerile locale. Peste trei zile sunt alegerile, lucru pentru care-i mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că în sfârșit se termină circul. Sunt distrus psihic. Să mă explic.
Din păcate (sau din fericire), locuiesc într-o localitate în care USL a avut candidați pe liste separate. Adică n-au fost în stare să lase ranchiuna deoparte și să propună un candidat comun, ci au mers în campania electorală având fiecare candidatul lui. Ceea ce înseamnă că pe lângă vaaantuuuu baaateeee, apaaaa treeeeceee, pietreeeeleee raaamaaaan, a trebuit să ascult zilnic, două melodii noi în loc de una. Era clar că urma să cochetez din nou cu atacul cerebral, însă credeam că voi asculta melodia PDL, cea a PPDD, și cea a USL. Dar nuuuu, au vrut să se asigure că voi asculta melodiile PDL, PPDD, PSD și PNL. De ce trei, când putem avea patru?…
Pe lângă asta, din fericire (sau din păcate), apartamentul meu este situat la Et.1 deasupra Poștei Române, iar peretele dormitorului meu se află la 20 cm. de peretele Palatului Telefoanelor. Așadar, odată cu plăcerea de a locui într-o zonă ultracentrală, am primit la pachet și disconfortul asistării într-un mod forțat la tot ce înseamnă manifestare publică – de la miting de protest, miting de susținere a unui candidat, până la plimbare cu portavocea, răcnete electorale, boxe plus înregistrare cu mesaj electoral. Norocul meu că providența m-a milostivit cu o vreme Londoneză în ultima lună, fapt care a făcut chiar necesară închiderea ferestrelor. Dacă ar fi trebuit să le țin deschise pe motiv de căldură, aș fi cedat psihic cu mult timp în urmă. Și asta pentru că nu a existat în toată campania asta electorală vreo manifestare propagandistică de orice fel, care să nu fi trecut pe sub geamul meu. Avem piață, avem parc, culmea, avem și Primărie sau Casă de Cultură, dar au ținut toți morțiș să defileze pe centru răcnind din toți borjocii fiecare pentru al lui și difuzând obsesiv melodii jenante adresate publicului țintă, din rândul căruia cu siguranță nu fac parte.
 Chiar și așa, pe lângă grețoasa melodie PLD-istă, am putut să mai indentific încă una: Ți-aaam aaaduus un bucheeet de trandafiri, ee-oo, teee aștept pe aceeași bancă plină de-amintiri..., pe care mi-a spus consoarta mea (râzând cu lacrimi de mine) că o cântă trupa Accent. Restul melodiilor nu le-am putut identifica. Probabil că am un mecanism de auto-apărare de care nu sunt conștient, cu ajutorul căruia am reușit să blochez anumite informații care probabil mi-ar fi dăunat. Norocul meu că petrec mult timp in fața PC-ului, și imediat cum se apropie grupul manifestanților gălăgioși, dau la maxim ceva, orice – cuprins între Hendrix și Nirvana, atât de tare încât să vibreze geamurile de la subwoofer și în felul ăsta reușesc să mă deconectez de la evenimentul social atât de antrenant dacă n-ar fi plictisitor și atât de plin de substanță, dacă n-ar fi aceeași minciună mestecată ciclic.
N-am fost mereu așa. Am votat la fiecare ciclu electoral începând cu vârsta de 18 ani. În 96′, plin de elan muncitoresc, sau după cum ar spune Pakistanezul, young, dumb and full of cum, lipeam noaptea afișe electorale cu Emil și ne băteam cu lipitorii lui Iliescu. Când a ieșit Emil, eram în piața Revoluției când ne-a vorbit din balcon și am răcnit tot drumul de întoarcere toată lumea știe, suntem din Regie! (bine, după asta am băut în R2 până dimineața – dar nu contează, eram plin de entuziasm revoluționar de parcă eu dădeam lovituri de stat și tot eu instauram democrația :D).
Toată viața am votat negativ. Am votat Emil să nu mai iasă Iliescu, apoi Iliescu să nu iasă Vadim, apoi Năstase pentru că miroseam care-i treaba cu Băsescu, apoi Geoană cu inima îndoită (pentru că îl mirosisem cât de papagal e) să nu iasă Băsescu. Mi s-a acrit să votez negativ.
La starea actuală a contribuit și reacția Europei și a USA în legătură cu regimul politic Românesc. Nu am crezut niciodată că există politicieni care nu fură. Totul e să păstrezi o decență și o aparență de normalitate. Chestiuni care au lipsit cu desăvârșire în timpul guvernării PDL. Nu faptul că au furat m-a deranjat teribil, ci ostentația cu care au făcut-o. Faptul că n-au mișcat nici un deget în încercarea de a mă păcăli frumos. Și Guvernul Năstase a furat și a fost plin de mafioți, și sunt convins că și viitorul Guvern Ponta (actualul și cel de după învestirea lui Antonescu în funcția de Președinte) fură și va fura. Pentru că nu există Guvern obiectiv. Ar putea fi, dacă Asimov i-ar învăța legile roboticii pe oameni, ar instala câțiva roboți gen Daneel Olivaw la putere și ar asigura în felul ăsta lipsa subiectivității. Așa că singurul lucru pentru care am detestat sincer Guvernele Boc, Ungureanu și imixtiunea lui Băsescu în absolut tot ce ține de agenda publică, a fost tupeul lor.
Numai că la asta adaug următoarele lucruri observate în perioada August 2011 – Martie 2012. Fapt – Consiliul Europei laudă Guvernarea Boc. Fapt – Der Spiegel și Allgemeine Zeitung publică un interviu cu Angela Merkel care spune că Guvernele Europene au de învățat de la Guvernul Boc, care a reușit să evite criza. Fapt – Ambasadorul USA la București, Mark Gitenstein, spune Ar trebui să fiți fericiți că puteți manifesta liber și nu sunteți împușcați în cap că-n Siria. Fapt – același Ambasador face propuneri în legătură cu numirea șefilor DNA, ANI și a Procurorului General. Fapt – 5 milioane de Români au crezut prostiile cu Poșta, Sarea și minerii lui Iliescu și l-au revotat pe Băsescu. Păi dacă trag linie și calculez, îmi da cu rest și rămân dator. 🙂 Nu prea mă regăsesc în toată ecuația asta. În sensul că dacă Europa și SUA îl țin (l-au ținut) în brațe pe Băsescu și Guvernele PDL, iar măcar jumătate din populația cu drept de vot a României a pus ștampila în 2009 din nou pe Băsescu, ce rost mai are ca eu să mă dau de ceasu’ morții în legătură cu …orice? Era oricum evident că nu există în Europa de Est conducere politică fără girul EU plus USA, dar dacă marile puteri n-au făcut nici măcar cât negru sub unghie să-i dreseze pe distrușii ăștia s-o lase mai ușor cu tupeul și cu ostentația, iar eu nu mă număr printre votanții manelisti, atunci mă retrag respectuos în decor, asist precum un innocent bystander la tot ce se întâmplă în jurul meu și accept orice ar fi, pentru că oricum n-am făcut niciodată parte din majoritate, iar dacă nu sufăr vreo lobotomie în următoarea perioadă, nici n-o să fac.
Și dacă stau bine să analizez, situația mea materială mi-a permis să trăiesc păstrând aceleași standarde de viață pe toată perioadă 1989-2012, așa că agitația mea Che Guevaristă, era doar de natură ideologică, nicidecum materialisto-realistă.
Așa că indiferent de rezultatul alegerilor, sau de câți primari va obține fiecare formațiune politică în parte, indiferent de viitoarea configurație a Parlamentului după viitoarele alegeri generale sau indiferent de cine va fi președinte în 2014 sau înainte de termen, în cazul în care Băsescu primește cadou o nouă suspendare, eu vreau totuși să le transmit un mesaj cetățenilor Români care actualmente alcătuiesc clasa politică a României. Vreau să știe că mi-au dat bullshitometrul peste cap definitiv și iremediabil, așa că îmi introduc totalitatea aparatului reproducător masculin, aflat în plenitudinea funcției sale erectile în interiorul campaniei lor electorale, la fel de definitiv și îndeajuns de irevocabil.

Advertisements
 1. 7 June 2012 at 20:06

  Bai brother, toti fura asta e clar, da de ce Doamne Dumnezeule nu fac si ceva bun?? Adica furi furi furi dar fa frate si ceva!!! Altceva inafara de a scoate bordurile de pe o strada si de a le pune pe o alta, laudandu-te apoi ca ai schimbat ceva.

  Eu ma pun in fund anul asta si nu votez. Stiu, ne-am luptat crunt pentru a primi acest drept dar eu nu mai vreau sa-l exercit.

  • qatalin
   7 June 2012 at 20:29

   Exact ăsta va fi și răspunsul meu anti-civic. Absența la vot. 😦 Nu credeam că o să ajung vreodată să nu votez, dar am ajuns la saturație…

   • 7 June 2012 at 20:53

    Se poarta, din nou, in familie acest sentiment! :)) Eu rad insa nu e rasul meu caci simt dispret fata de ceea ce se intampla. Suntem subestimati de ani buni, luati drept prosti si parca e din ce in ce mai clar un lucru: nu putem face nimic.
    Adica da, toretic putem face niste cursuri de spioni, ne putem lua niste permise port-arma si putem paraliza mafia de rahati dar asta ar inseamna sa se faca inchisori in loc de case apoi.

 2. 7 June 2012 at 20:09

  In primul rand, bine ai revenit Catalin:)
  Si aici in Sibiu trec zilnic masinile vietii cu portavoce, melodii de rasuna orasul ( cred ca era o melodie de la UEFA intr-o zi). Parca suntem in jungla.M-am enervat intr-o dimineata ca dormeam asa de bine si trec astia cu muzica la maxim, zic ce mama naibii, incepe razboiu’? Am vazut dimineata ce cadouri ofera, mai nou, candidatii: lanterne.Iti dai seama cat de impresionati for fi alegatorii? daca pentru o pita isi vand votul, nu mai vorbesc de o lanterna, care costa 10 lei!

  • qatalin
   7 June 2012 at 20:32

   Saru’mana Rozy. Perfect spus “mașinile vieții”. :D))))
   Nu-mi aduce aminte de cadouri electorale că abia ce m-am ridicat de la masă și simt cum mă ia o senzație de regurgitare similară bovinelor. :((( Am atins limita de suportabilitate anul ăsta. Gata! Papa politica!

 3. 7 June 2012 at 20:27

  Welcome back Cata! Missed you dude!

  Sa vezi ce caricatura frumoasa avem noi in fata blocului, pe un banner cat un teren de fotbal. PLD-ul face ce stie mai bine (in afara de acumularea de jeguri politice) si ataca direct la persoana, folosind iarasi imaginea lui Iliescu. Mai exact, Ili tine in lesa doua papusi, pe Ponta si Antonescu. Cat de cretini sunt cei care mai cred in mitul lupului comunist Iliescu? Istoria a demonstrat ca a fost bullshit toata vrajeala aia. Marinaru’ e cel care a manipulat din umbra campania asta electorala oricum, iar sclavii lui au ascultat orbeste.

  Fuck them all, properly, ca iepurele din Snatch.

  • qatalin
   7 June 2012 at 20:36

   Salut Ovi! Missed you too. De fapt…missed life… De vină e D3, fir-ar să fie… 😦

   Păi exact despre asta e vorba în ce mă privește. Dacă Europa și USA ar fi pupat în cur puterea PDL-istă și pe Băsescu, dar aș fi constatat că Românii au ceva în cap, aș fi rămas sus pe metereze. Dar când am văzut oameni nu doar la tv, ci chiar printre cunoscuții mei, care pun botu’ la pacalelile cu Poșta, minerii și sarea, mi s-a acrit de tot…

   • 7 June 2012 at 20:45

    Am jucat si eu ca un erou 🙂 Pacat ca mi-am spart ochelarii, am uitat sa ii repar si acum ma cam doare capul de la stat la comp. Dar vin vremuri bune, cu lentile potrivite :))

    • qatalin
     7 June 2012 at 20:55

     Eu n-am probleme de vedere, dar port ochelari cu lentile Zeiss tratate cu tot ce se poate. 😀 Perfecte pentru protecție solară și “anti-PC”. Cu alte cuvinte sticlă chioară (zero dioptrii), dar protectoare. Simțisem eu că vin vremuri grele odată cu lansarea D3 și am vrut să evit durerile de cap.

    • 7 June 2012 at 21:33

     Btw, se gasesc in Romanica ochelari de protectie Gunnar?

 4. Zanfirescu Cezar
  7 June 2012 at 21:06

  :)) Imi place punctul pe I.

  • qatalin
   7 June 2012 at 21:28

   Thanx Cezar! 😉

 5. Eda
  7 June 2012 at 21:35

  Interesant… 🙂

 6. qatalin
  7 June 2012 at 21:44

  @Ovidiu:
  Habar n-am. Nu mă pricep deloc la domeniul ăsta. Am intrat în primul magazin de specialitate, i-am spui lui tanti vânzătoarea că vreau ochelari pentru protecite vs soare+PC, mi-a făcut unii tratați cu tot ce trebuie în sensul ăsta, care se colorează maro închis la lumină puternică, să mă scutească de purtat ochelari de soare afară, și asta a fost tot. 😀

  • 7 June 2012 at 22:02

   Eu sunt asaltat de reclamele La Gunnar pe Tweeter si am fost dezamagit ca nu am gasit deloc in Romania 😦

 7. 7 June 2012 at 22:53

  Eu refuz să mă duc la vot :)) Unu – nu cred că am să suport peste un an-doi, să văd că cel pe care l-am votat e mai de c***t ca precedentul. Doi – cum ei îmi violează drepturile cetăţeneşti cu zecile de corturi şi panouri amplasate în locuri foarte creative (în buza semaforului, ca să nu văd dacă mă calcă sau nu maşina când trec), aşa am de gând să-i boicotez cu absenţa :)) Nu că s-ar simţi, dar mă simt eu mai bine 🙂

  • qatalin
   8 June 2012 at 10:18

   Asta va fi și reacția mea Oana. Pentru prima dată voi sări peste un ciclul electoral. Oricum faptul că eu am votat de-a lungul vieții mele, de fiecare dată, însemna ceva doar pentru mine, era o chestiune de ordin personal. Sunt convins de adevărul vorbei: “Noi votăm cu cine vrem, iar de ieșit iese cine trebuie.” 😀 Dacă tot mi-am făcut datoria de cetateam fără nici cea mai mică ezitare, dar mi-am luat țeapă de fiecare dată și nu m-am simțit niciodată reprezentat cu adevărat, atunci îi rog respectuos să-și vadă de treabă, dar fără mine. Pot fi un bun plătitor de taxe în continuare (ca și până acum), sub orice orânduire – nu mă interesează cine câștigă.

 8. ellyweiss
  8 June 2012 at 3:59

  Asa e, e scarbos tot ce tine la noi de politic. Totusi o sa ma duc la vot. Macar sa nu regret ca n-am facut-o…sau macar sa nu aud, ca sunt si din aia, care-ti arunca in fata cu tupeeu spun ca daca n-ai votat n-ai dreptul sa te plangi. Daca te plangi de ceva…
  Bine-ai revenit! 😉

  • qatalin
   8 June 2012 at 10:28

   Elly îți respect opțiunea, dar am totuși un singur amendament la ceea ce ai spus tu. Pe cei care te muștruluiesc în legătură cu eventuala ta lipsă de la vot, i-ai întrebat vreodată dacă s-au simțit reprezentați de vreo formațiune politică, sau de vreun lider politic pe care să-i fi votat în prealabil? Sau cumva prin prezența lor la vot își acordă singuri posibilitatea de “a se plânge cu acte în regulă”? – mergând pe ideea “Dom’le, măcar am fost la vot…am dreptul să croncănesc!”.
   Dacă da, eu unul renunț și la dreptul de a mă plânge. Accept toate laturile lipsei mele totale de simț civic. Și asta pentru că de fiecare dată când m-am plâns, n-am rezolvat nimic oricum. Rămâneam cu plânsul, ei cu votul meu și cu asta basta. Așa că să aibă dreptul la obiecții doar cei care votează, pentru că oricum (din punctul meu de vedere), doar asta le mai rămâne de făcut – să se plângă. 😦
   Bine te-am regăsit Elly! 😉

 9. 12 June 2012 at 10:40

  Mie imi provoaca repulsie alegerile si daca spun ca nu tin cu nimeni si sa-i ia naiba pe toti si politica de doi bani care se face in Ro mi se spune ca-s USL-ista :)) Daca spun ca nu am ce vota intre securisti si comunisti mi se spune ca-s PDL-ista .. Eu sunt doar un om scarbit de tot ce e.. stiu prea multe ..si imi e prea sila..

  • qatalin
   12 June 2012 at 11:35

   …sentiment de silă, la care am ajuns și eu în ultima vreme, motiv pentru care, începând cu tura asta de alegeri, voi scuti autoritățile de prezența mea la vot.

 10. 15 June 2012 at 12:16

  Esti inca in lumea D3? 🙂 Si, mai aproape de subiect, postul tau vine ca un fel de intarire a ce ziceam eu luna trecuta. Asa e: sunt satula sa nu am un lider demn de urmat. Am nevoie sa pot vota naibii o idee! Dar asta nu inseamna ca spiritul civic e mort… Ca nu are pe ce sa fie consumat, e partea a doua.

  • qatalin
   15 June 2012 at 20:26

   Păi de-asta am preferat să-l declar mort. Pentru că după 22 de ani, constat că n-am pe ce să-l consum – niciodată. Și decât să am un simț civic onanist, prefer să am unul abstinent, recte – mort.
   Da, tot D3. 😀 …no life deocamdată…

 11. 17 June 2012 at 22:56

  :)))) Nici eu nu am fost la vot ,iar istoria votarilor din 1998 pana acum ,este asemanatoare cu a ta 😀 .
  Saptamana faina sa ai!

  • qatalin
   18 June 2012 at 3:27

   Mulțumesc la fel Mika. 😉

 12. 23 June 2012 at 15:00

  Eu am fost la vot si sincer cei care NU au au fost nu am nicio scuza! Absenta voastra =avantajul lor
  Eu am votat votat un partid noiu care n-a fost la putere ADICA CE TREBUIE SA VOTEZE TOTI romanii
  Ma oftica statul tau acasa, dar ai talent la a insira vorbe pe pagina

  –Cu drag, Felicia

  • qatalin
   23 June 2012 at 21:43

   Felicia, definește-mi te rog “absența mea = avantajul lor”.
   În calculul tău, te rog să ții seama de doi factori. 1) Din 95 (de când am drept de vot) am votat doar negativ; 2) Întotdeauna mi-am luat țeapă – am legitimat prin votul meu numai bulangii furăcioși, mai mult sau mai puțin nesimțiți și aroganți.
   Mulțumesc pentru aprecierea ta în legătură cu scrisul. 😉

 13. 26 June 2012 at 11:18

  Offtopic: Cam tragi chilul pe aici ,vin si nu gasesc nimic nou de ceva vreme .Ia mai asterne tu niste cuvinte…ca se pune praful pe aici deja.

 14. Florian
  28 June 2012 at 12:49

  Pav, e “scorschersc” tot ceea ce faci aici!
  Felul in care iti exprimi sentimentele/ideile imi lasa impresia ca, eu sunt cel care “scoate ochii” acestor caini sau apreciaza frumusetea, asa cum o faci in articolul Vis uman.

  Toate cele bune, Florian

  • qatalin
   28 June 2012 at 13:04

   Mulțumesc. Sper să reușesc să mențin constant motivul aprecierilor. Dacă reușesc să scap de febra D3 și de câteva mici probleme de sănătate cu care mă confrunt momentan o să revin. Toate cele bune și ție Florian.

 1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: