Home > Politică. > Selecție naturală. Darwin a fost băsist.

Selecție naturală. Darwin a fost băsist.

A treia-i de bună – zice Românul. Eu totuși cred c-o să iasă dintr-a 2-a.
Din punctul meu de vedere, este cea mai grețoasă campanie electorală din ultimii 22 de ani. În toate campaniile de până acum am avut parte de un preludiu enervant de lung, ne-am delectat cu diverse poziții la limita anatomiei, am asistat la contre perfecte aplicate în momentul oportun, ne-am amânat orgasmul de vreo câteva ori, pentru ca în sfârșit să ajungem și la momentul în care (politic vorbind) ne dăm drumu’. Luna asta suspendată seamănă izbitor de mult cu finalul unui act sexual prelungit nefiresc de mult, la finalul căruia, după ore de efort fizic susținut, realizezi iminența orgasmului și totuși nu te grăbești, ci îi prelungești sosirea cât poți de mult, doar pentru a savura pe deplin explozia finală pe care o aștepți de foarte mult timp și care nu credeai că mai vine vreodată.
Atât de viscerală este divizarea socială pe care a reușit-o Băsescu, încât evenimentul din 29.07.2012 va fi trăit cu o mai mare intensitate decât cel din 10.07.1994, când ne-au bătut blonzii ăia la pelnalty-uri. Probabil că e bună polarizarea asta care îmbracă un caracter definitiv și irevocabil, pentru că e posibil să ajungem și noi aidoma marilor democrații occidentale, unde există 2 (maxim 3) variante mari și late, care se succed la conducere; ajungem să evităm astfel puhoiul de partide prezente în Parlamentul începutului anilor 90 și poate vom ajunge treptat să avem parte și de campanii electorale prezidențiale cu 2-3 candidați, în locul celor cu 20 de candidtati.
Prezenta campanie electorală, al cărei orgasm are loc pe 29.07.2012, atunci când își vor da drumu simultan și băsiștii și antibăsiștii (prefer să consider băsișitii de sex masculin, pentru că ei ne-au futut bine de tot în ultimii ani – da, sunt antibăsist), are ca obiect respectarea sau mai cu seamă nerespectarea Constituției de către actualul Președinte (momentan suspendat), Traian Băsescu. După cum era de așteptat, protagonistul a scris rapid un nou scenariu, pe care l-a slobozit rapid fix pe fața propriului electorat lobotomizat (și nu numai lor), în încercarea de a schimba agenda. La fel cum a făcut și în 2007. Atunci era vorba de mineri, comuniști, Iliescu, Vântu și Voiculescu furând Poșta, respectiv sarea. Acum e vorba despre statul de drept, Europa, justiția, democrația, CCR, izolarea Europeană. Dacă n-aș fi cunoscut personal oameni pe care să-i fi auzit în 2007 speriați de revenirea comunistilor și a minerilor, acum aș fi râs isteric, amuzat până la refuz de circul penibil practicat de Băsescu. Numai că știind cu aproximație numărul celor cu mintea sinceră, rămân destul de circumspect în legătură cu deznodământul votului. Și acum, la fel ca și atunci, am parte de discuții în diferite medii (inclusiv online), cu persoane relativ inteligente și vizibil active, care știu despre ce-i vorba, dar care totuși mușcă momeala băsistă cu toată gura, atenți să nu rămână ceva pe dinafară. Jenna Jameson, la finalul unei filmări, ar putea spune zâmbind umed: they swallow.
Ca să fim foarte bine înțeleși din capul locului, sunt antibăsist, nu uselist. Cele două stări nu se autoinclud. Înțeleg foarte bine și simțămintele unui uselist antibăsist. Numai că eu nu mor de dragul USL-ului, ci doar detest PDL-ul și pe liderul sau – Băsescu. Dintr-o asemenea stare de fapt, doresc să fac o scurtă analiză pe cât posibil de obiectivă, cu privire la subiectul cauzei (suspendarea) – motive, cât și cu privire la cealaltă tabără – acțiunile sau după caz, lipsa lor, din partea USL.

În ce privește suspendarea lui Băsescu, din câte am înțeles în urma consultării Constituției, aceasta se face doar în urma încălcării legii fundamentale a statului (Constituția), de către Președintele în funcție. Îmi cer scuze dacă nu sunt exagerat de prost încât să mă autoinclud în scenariul basist referitor la justiție, stat de drept, izolare Europeană etc. Conform Constituției, suspendarea lui Băsescu are legătură cu încălcarea Constituției, așa că voi enumera câteva dintre aceste abateri de la lege, comise de actualul Președinte suspendat:
Subordonarea Guvernului. Sunt zeci de cazuri în care Băsescu dicta Guvernului ce să facă, dădea ordine Primului Ministru, anunța măsuri cu caracter administrativ în locul Guvernului, substituindu-se astfel puterii administrative. Din punctul ăsta de vedere, separația puterilor în stat a însemnat pentru Băsescu cumularea puterilor în stat.
Subordonarea Justiției. Sunt zeci de cazuri în care Băsescu certa magistrații, le spunea ce să facă, cum să se organizeze, etc. De asemenea sunt ridicol de multe cazuri în care Băsescu se pronunța cu privire la un anume cetatean, iar acesta din urmă era săltat de DNA a 2-a zi. Coincidențele la nivel politic se transformă în deja vu-uri – erori în rețea. 🙂 Ca să nu mai vorbim despre nenumăratele ocazii în care Băsescu declara public faptul că știe el mai multe, referindu-se la date din dosare pe rol ale Procuraturii.
Lovitura de stat. Aș vrea să văd cum ar putea cineva să numească altfel următorul fapt. Sfârșitul lui 2009. Guvernul Boc este demis de Parlament prin procedura de retragere a încrederii printr-o moțiune de cenzura. Se formează o nouă majoritate în Parlament. Reprezentanții noii majorități propun ca noul Premier să fie Klaus Johannis. Președintele refuză să ia act de noua configurație politică din interiorul Parlamentului. Timp de 3 luni (repet, trei luni), este menținut în funcție Emil Boc, Premier demis, în timp ce Băsescu încearcă să facă pe naiba-n patru pentru a-și menține puterea în Parlament. La sfârșitul celor 3 luni de interimat ale unui Guvern demis, este numit (contrar Constituției), tot Boc. În orice manual de pe orice continent, asta e lovitură de stat, iar momentul respectiv arată concret faptul că Băsescu și-a subordonat absolut toate puterile din stat.
Ah, și încă o chestie de final. România sub conducerea lui Băsescu, este țara în care o lege este votată în Parlament, ajunge la Președinție pentru promulgare, Președintele o promulgă, este publicată în Monitorul Oficial intrând astfel în vigoare, și nu este respectată absolut niciodată. Asta ca să vorbim și de statul de drept. Este vorba despre legea majorării salariilor profesorilor cu 50%, adoptată, promulgată și intrată în vigoare la sfârșitul lui 2008, și în legătură cu care Băsescu s-a exprimat public în sensul următor: Este vorba de o lege. Nu putem să nu respectăm legea, altfel nu mai vorbim de un stat de drept. Legea este și acum în vigoare și nu a fost respectată niciodată.

În ce privește USL-ul, am câteva nedumeriri în legătură cu ceea ce au făcut ei din postura de opoziție politică. Sau mai bine zis, în legătură cu ce n-au făcut ei.
Unde era USL în perioada 2009-2012? M-am contrazis în nenumărate rânduri cu Victor Ciutacu pe blogul lui în legătură cu subiectul ăsta, pentru că antenistii susțineau că lumea trebuie să iasă în stradă. Eu mereu l-am contrazis, spunând că lumea iese în stradă doar organizat, numai că n-are cine s-o facă. USL dormea pe coadă, iar sindicatele erau moarte. Susțineam că lumea va ieși în stradă neorganizat doar când îi va ajunge cuțitul la os (ceea ce s-a și întâmplat). Răspunsul la întrebarea asta ar putea fi: USL era la Antena3, seară de seară, bătându-se pe burtă cu ceea ce ar putea fi catalogat drept unica opoziție reală a României ultimilor 3-4 ani – Antena3. La fel și sindicaliștii. Îi vedeam zilnic răcnind de-i dureau borjocii la tv, dar nu organizau nici o mișcare de stradă. Și totuși Antena3 și-a asumat faptul că nu pupă-n cur puterea, a făcut rating din asta și a câștigat mulți bani. USL ce-a făcut? Au avut % din afacere?!…
Unde erau Europarlamentarii USL în perioada 2009-2012? Vedem și noi ce-a putut să facă PDL în ultimele 20 de zile. Vuiește toată Europa de zici că România s-a transformat în Siria. Macovei și Preda au reușit să facă mai multe valuri la nivel European decât au reușit toți Europarlamentarii USL în ultimii 3 ani jumate. Au avut exagerat de multe motive să denunțe la nivel European totalitarismul lui Băsescu.
Cu ce figuri noi vine USL? PDL de bine de rău a reușit să-l producă pe Ungureanu. Controversat, scary (din mai multe puncte de vedere), labil (din la fel de multe puncte de vedere), dar cât de cât important. USL cu cine vine? Banicioiu, Șova, Chițoiu interimar la conducerea PNL și Lucaci la TVR? They gotta be fucking kidding me. Astea-s noile figuri și viitorul politic al României? No thanx! Prefer cu Edmond Talmacean și Hoară de la PDL. Măcar am parte de amuzament în timp ce-i privesc.

Dacă e să încerc un fel de concluzie în ce privește ambele tabere, am parte de pro și contra în legătură cu toate acțiunile lor.
Regimul PDL condus de Băsescu a fost grotesc de arogant, a încălcat legea, Băsescu a condus singur țara, s-a pișat pe toate instituțiile statului, a dictat în legătură cu orice, și-a subordonat toate serviciile secrete și Guvernul, a tăiat din salarii și din pensii în loc să sugrume din furturile clientelei proprii.
Pe de altă parte, USL a zăcut în letargie, a așteptat pomeni electorale, a așteptat să se erodeze natural PDL-ul și Băsescu, a așteptat ca ura Românilor față de PDL+Basescu să crească mocnit, treptat, în timp ce ei n-au făcut absolut nimic în sensul ăsta. Ah, ba da, au fost seară de seară la Antena3 și au dat din gură. Nici vorbă de organizat mitinguri, nici vorbă de pus poalele-n cap în văzul întregii Europe ca să afle lumea bună ce se întâmplă la noi, nici vorbă de Europarlamentari USL c-o falcă-n cer și una-n pământ la Consiliul European, nici vorbă de uns câte un articol pro-opoziție prin presa occidentală (așa cum face PDL-ul acum). Numai că problema cu așteptatul are două tăișuri. Cel favorabil lor, și cel în care cetățeanul se prinde de tactica lor, se oftică pentru că n-a avut sprijin din parte opoziției când i-a ars buza, e dezamăgit că a ajuns la sapă de lemn sau după caz (recte, eu) și-a pierdut mințile de nervi și neputință văzându-se singur, și riscă să-i lase-n gât (pe ei, pe USL), atunci când le arde lor buza mai tare, pentru că ce să vezi, sunt și oameni care nu fac pomeni electorale.
Și așa ajung la titlul articolului. Chiar cred că selecția naturală se aplică și în politică. Ești performant și te zbați – câștigi. Stai ca muta la pulă (scuzați-mi expresia din popor) și aștepți ca pomanagiul să te poziționezi pe valul de ură al votantului față de adversari, ca să fii purtat spre câștig în timp ce tu n-ai făcut nimic – riști să pierzi.
Exact așa cum a peirdut papagalul ăla penibil de Geoană în 2009. Este un bun diplomat, este un politician fin, decent, puțin efeminat, relativ rârâit, dar extrem de penibil când vine vorba de luptă politică, vervă, prestanță și prezență scenică, putere de convingere, capacitate oratorică. L-a făcut muci Băsescu, pentru că, surpriză, selecția naturală nu ține cu cei buni, săraci cu duhul în sens Biblic, ci ține cu cei puternici. Pentru că nu este nici o regulă care spune că cei puternici trebuie să fie și buni la suflet. Motiv pentru care Băsescu este la conducerea țării (într-un fel sau altul), din 1990 și până acum, ultimii 8 ani fiind chiar Președinte. Nu contează dacă este bine intenționat sau nu. Contează că este puternic. I-a călcat pe cap pe cei slabi, i-a umilit (implicit și pe mine, care din postura mea de nobody cu drept de vot așteptam ajutor din partea opoziției) și a făcut ce-a vrut în țara asta. De ce? pentru că pur și simplu este un politician puternic. Iar natura (în sensul darwinist al cuvântului), îi alege întotdeauna pe cei puternici în detrimentul celor slabi. Iar ceea ce m-a făcut să cred sincer cele afirmate anterior, uimitor sau nu, nu este prestația lui Băsescu, ci acțiunea, sau mai bine zis lipsa de acțiune a USL-ului în ultimii 3-4 ani. Nu-ți poți da seama că un om este puternic, decât dacă cei de lângă el sunt slabi. Și aici nu mă refer la aghiotanții lui Băsescu, ci la opoziția care ar fi trebuit să acționeze în plan politic exact așa cum a făcut-o PDL-ul în ultima lună. Numai că eu n-am văzut USL-ul să se zbată pentru mine (cetățeanul cu drept de vot) pe plan intern, dar mai ales pe plan internațional – unde văd că are mare efect, conform evenimentelor ultimelor 20 de zile.

Scenariul pe care mi-l doresc eu este următorul. Din câte am înțeles, este nevoie de 9.150.000 de cetățeni prezenți la vot pentru a fi validat referendumul. Eu sper să fie prezenți 8.900.000 de cetățeni, dintre care 900.000 să voteze favorabil lui Băsescu și 8.000.000 să voteze demiterea lui Băsescu. Motiv pentru care nu voi merge la vot. Doresc invalidarea referendumului. Ceea ce sper eu să se realizeze în urma unui asemenea vot invalidat, ar fi următoarele:
Umilirea CCR. În 2009 Băsescu a fost votat de 5.200.000 cetățeni pentru a fi Președinte, iar acum (în cazul în care iese cum vreau eu), va fi votat de 8.000.000 cetățeni pentru a fi dat jos, dar CCR spune că rămâne Președinte. Consider că o asemenea contradicție de ordin logic ar distruge odată pentru totdeauna mitul imparțialității CCR, care de fapt nu este nici măcar o adunătură de magistrați cu experiență, ci doar o gașcă de oameni numiți politic, mult prea agățabili și manevrabili, lipsiți de prestanță și de o logică elementară.
 – Consternarea Europei. Toate cancelariile în frunte cu cel de-al 10-lea Reich al lui madam Merkel, dimpreună cu toate marile publicații occidentale, ar vedea că cel pe care l-au pupat adânc și apăsat în cur și pe care l-au susținut drept stindard și purtător al dreptății și democrației în Europa de Est, preferă să rămână Președinte la masa verde, cu toate că numărul celor care nu-l mai doresc Președinte este aproape dublu față de numărul celor care l-au dorit Președinte în urmă cu 3 ani jumate.
Oftica USL. Să rămână și să se zbată încă 2 ani de mandat ai lui Băsescu, în care Ponta-i Premier, iar Antonescu Președinte la Senat. Să se lupte politic într-o țară înecată în scandal, distrusă economic, în derivă din punct de vedere al opțiunii politice și al reperelor de ordin social. Să le curgă balele după puterea pe care o au atât de aproape, dar pe care nu mai reușesc să o apuce odată pentru totdeauna cu toată mâna, ci doar îi zgârie puțin extremitățile cu niște unghii din ce în ce mai lungi și mai nespălate. Și toate astea pentru că în anii în care mie mi-a ars buza după o reacție din partea opoziției, în anii în care eu, cetățeanul umilit de regimul Băsescu, am jinduit după o acțiune concretă atât internă cât și externă din parte opoziției, singurele lucruri pe care ei le făceau erau prezențele în studiourile Antenei3, unde își exersau talentul oratoric, se indignau compasional și glumeau cu subînțeles împreună cu niște realizatori tv care-și vedeau de proprii saci în căruță, producând rating gras de pe urma unui popor umilit de proprii conducători, dar văduvit de scutul celor care teoretic ar fi trebuit să-i apere.
Așa că eu unul îmi doresc să-l văd pe Băsescu în continuare la Cotroceni, umilit de votul a 8 milioane de oameni, în timp ce USL-ul se tăvălește de durere și de neputință, gândindu-se la anii în care ar fi putut să facă ceva pentru a-mi câștiga încrederea, dar când n-au făcut nimic, ci au așteptat să-l urăsc eu pe Băsescu mai mult decât să-i iubesc pe ei.
Îmi cer scuze față de băsiști dacă nu-l pup în cur pe atotputernicul lor conducător de navă sașiu, în timp ce-mi curg bale din gură de prost ce sunt, în urma unei lobotomii reușite. Îmi cer scuze față de uselisti, pentru că-s îndeajuns de sinucigaș din punct de vedere politic și social încât să prefer să merg la rupere, numai să nu ofer pomeni electorale unor puturoși care au așteptat ca eu să sufăr într-atât de mult încât să-l dau jos pe Băsescu fără că ei să miște un deget.
Închei transmițând câte un mesaj ambelor tabere, încercând să folosesc un limbaj pe care sper să-l înțeleagă cât mai bine fiecare-n parte:
– Băsiștilor, conform tuturor cercetărilor, Românii sunt în proporție de 90% Creștin Ortodocși. Cu siguranță voi nu faceți parte din celelalte zece procente. Așa că vă spun un lucru, la care sunt sigur că luați aminte. Satana, chiar dacă e puternic, rămâne totuși Satana. Dacă doriți, va pot detalia din punct de vedere Biblic ce înseamnă asta, băsiștilor care sunteți voi băsiști.
– Useliștilor, chiar dacă vă înscrieți în același procent de 90% Ortodocși, să știți că selecția naturală nu contrazice Geneza. În orice loc de pe planeta asta creeata de Dumenzeu, cei puternici rusesc să supraviețuiască, în general omorându-i sau măcar jucându-i în picioare pe cei slabi. Dacă voi apreciați ca fiind acceptabilă și oportună susținerea celor slabi, este opțiunea voastră pe care o respect, dar de care mă delimitez. Băsescu, chiar dacă e malefic, este un politician mult mai bun, singur, decât tot USL-ul la un loc. Și cu toate că nu merită să-și bată în continuare joc de România, prefer să-mi rup eu gâtul (eu și votul meu) încă 2 ani, numai ca USL-ul să priceapă că e mai groaznic să știi că vrei să faci binele dar nu faci nimic în sensul ăsta, decât să vrei să faci răul neștiind ce-i aia să faci bine. Dacă doriți vă pot detalia din punct de vedere Biblic ce înseamnă asta, useliștilor care sunteți voi useliști.
În așteptarea orgasmului exploziv al unei societăți stătute care și-a tras-o la buci în toate pozițiile fără să termine de douăj de ani, nu-mi rămâne să spun decât un singur lucru: Băga-mi-aș picioru’, Darwin a fost băsist… 😦

Advertisements
 1. 20 July 2012 at 19:33

  De obicei nu ma implic in treburi politice, dar atunci cand o fac, sunt de acord cu tine. Am sa ma rezum la a spune doar atat: Europa a atins culmea ipocriziei cand a denuntat un referendum DEMOCRATIC, un VOT POPULAR, ca fiind o lovitura de stat. This is just wrong 😐

  • qatalin
   20 July 2012 at 19:44

   Din câte am înțeles eu, nu asta i-a deranjat, ci modul cum a fost făcută aducerea lui Băsescu în fața votului popular. Schimbarea avocatului poporului, Președinților celor două camere, trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului, Ordonanța de Urgență cu privire la schimbarea Legii referendumului. Din cauza uriașei propagande PDL, occidentul doar asta a aflat. Pentru că noi am avut opoziția adormită cu Cloroform în ultimii 4 ani, târâtă în tufiș și violată la poștă. N-a avut cine să relateze Europei ce se întâmplă în România, așa că SIE+restul de servicii au ‘sifonat’ doar ce trebuie. Și pe lângă asta, Băsescu oricum e ținut în brațe și de către Merkel și de către Americani. Fiind un om politic abil, a știut pe lângă cine să se dea și ce să facă pentru a-i fi bine pe plan extern.

 2. Radu
  20 July 2012 at 19:58

  Eu inca sper sa il vad cum pica in cap acum la referendum. Si dupa aia sper sa il vad in puscarie. Eventual pentru restul vietii.

  Il urasc visceral, ma ustura stomacul cand ma gandesc la el. Sau cand scriu despre el. Tata a facut un infarct cerebral dupa o masura meseriasa anuntata de Basescu. Stiu cat de tare mintea, cunosteam foarte bine situatia. Sper sa invete si el sa silabiseasca si sa numere de la zero. Sa invete iar sa citeasca si sa invete sa mearga intr-un picior, ca tata.

  Dar incercand sa dau la o parte astfel de argumente: tot nu vad de ce as risca sa il mai las sa conduca cativa ani. Ca sa ma umileasca si mai mult? Ca sa am al doilea copil si sa imi explice el cum trebuie sa isi vada fimiu mama doar doua ore seara dupa ce face un an? Sa mai taie din spitale, din scoli, din pensii?

  Poate ne crede un neam de spartani: un an la sanul mamei, dupa aia crese, gradinite si scoli dure, haleala putina si proasta (ca nu sunt bani), dupa aia salarii de sclavi, sa te caleasca viata. Spitale nexam, supravietuiesc doar cei tari. Si e grav daca prinzi pensia: ca sa nu te chinui asa neputincios, mai bine iti ia de tot pensia. Ce mama naibii, iei hrana de la gura noii generatii.

  Sau nu doar spartanii procedau asa? Si comunistii plateau datoriile nationale tot asa, nu? Si chiar si nazistii fratioare, tot masuri din astea luau, nu? 🙂

  Ca sa nu te tin mult: Pav, du-te frate sa bifezi DA-ul. Nu se compara cele 3 satisfactii enuntate de tine mai sus cu potentialele satisfactii de a-i vedea in parnaie pe multi, multi din astia din PDL, PSD si PNL.A calcat Zeus pe bec tare de tot cand l-a condamnat pe Nastase (nu ca mi-ar parea prea rau), de acum incolo o sa urmeze multa razbunare de Dambovita. Deja curge sangele rauri rauri. Asa ca daca vrei sa ii vezi suferind, daca asta e argumentul de baza pentru moment, mai bine e sa ii vezi suferind la mititica, ca nu isi pot cheltui banutii adunati din comisioane.

 3. Radu
  20 July 2012 at 20:04

  Si mai ales din furturi grave…

  • qatalin
   20 July 2012 at 20:16

   După cum spuneam, înțeleg perfect antagonismul creeat de Băsescu în societate. Atâta timp cât ai suferit direct și nemijlocit de pe urma regimului PDL/Băsescu îți înțeleg frustrarea și dorința de a-l vedea terminat.
   Eu unul consider (după cum am scris și în finalul articolului), că este mult mai dăunător pentru o societate să vezi cum vine din urmă o structură politică incapabilă să reacționeze în fața răului absolut, în comparație cu o structură politică de la care te-ai învățat deja că face numai rău. Sunt conștient că USL trebuie să guverneze și Antonescu să-l înlocuiască pe Băsescu, însă o înfrângere suferită acum de USL (fie și cu un vot popular de 8 mil. de oameni împotriva lui Băsescu), grație deciziei CCR, i-ar face să se gândească mai mult la capacitatea lor de a penetra masele largi. Vor conștientiza (cred eu), lipsa lor de activitate din perioada 2009-2012, și își vor da seama că ei reprezintă momentan exact cât este ura față de Băsescu, doar ca in sens invers. Nimic mai mult. Iar pentru un om politic asta e extrem de puțin. Să ajungi să reprezinți pe plus fix cât reprezintă pe minus adversarul tău, e deja o problemă. Ei trebuie să construiască ceva pozitiv, nu doar să aștepte reacția mea (sau a ta) plină de ură și perfect justificată, împotriva unui regim infect.

 4. 20 July 2012 at 21:12

  Finalmente vad o parere pertinenta dsp ce se intampla. Nici eu nu cred ca merg, inca nu am decis sigur. Dar daca merg stiu clar ce votez. Nu am niciun dubiu ca as alege corect.

  • qatalin
   20 July 2012 at 21:26

   Perfect de acord cu tine Laura. Numai că spre deosebire de tine, eu nu suport ipocrizia celor care pretind că-mi vor binele și că mă salvează de bau-bau dar care n-au făcut nimic în sensul ăsta, într-o măsură mai mare decât nemernicia unuia de la care m-am obișnuit să mă aștept la nasoale. Și cu toate că-s conștient de deznodământ (într-un final…), și aștept ca USL să fie la putere după Parlamentarele din toamnă, plus Crin Președinte, îmi doresc să văd asta întâmplându-se din 2014, pentru că dacă își primesc acum pe tavă toată puterea ‘de-a gata’, cu siguranță nu-și vor da seama de caracterul negativ al inactivității lor din perioada 2009-2012.

   • qatalin
    20 July 2012 at 21:28

    Anyway, mulțumesc pentru apreciere. 😉 Îmi dau seama că ești perfect informată în legătură cu tot, așa că începutul comentariului tău e pur și simplu măgulitor. Saru’mana!

   • 20 July 2012 at 21:30

    Nici eu nu le suport ipocrizia si mi-e lehamite de incompetenta lor. Dar nu il vreau jos pe Basescu pt ei. E ceva aproape personal pt mine. (Asta merita

 5. 20 July 2012 at 21:32

  Aaaaah… am postat din greseala. Vroiam sa zic ca sb necesita o ampla dezbatere pe care nu o pot onora de pe tableta, in timp ce sunt pe A2. 🙂

  • qatalin
   20 July 2012 at 21:36

   Hahahhaha. Keep both hands on the wheel.Vorbim când poți. 😀

   • lauraducu
    24 July 2012 at 11:00

    Nu conduceam eu, stai calm! Sunt un sofer responsabil. 🙂 Nu conduc mereu legal, dar intotdeauna prudent. 🙂

    • qatalin
     24 July 2012 at 16:45

     “Nu conduc mereu legal, dar întotdeauna prudent.” – sună incredibil asta. Pur și simplu genial. 😀 Total de acord cu tine. Și eu încalc deseori legea când vine vorba de șofat, dar nu periclitez viața mea sau pe a celorlalți. Sună foarte Românesc ce-ai spus tu, dar e atât de adevărat și în același timp foarte necesar… mai ales la noi in țară…

 6. Madalina
  21 July 2012 at 0:37

  Eu, din fire sunt mai chioara, iar scrisul tau m-a chiorat si mai mult. Am rugamintea, daca se poate, pe viitor sa-l faci mai mare.
  In primul rand observ ca ai experienta cu orgasmul asta prelungit. 😉
  In al 2-lea rand consider ca USL-ul are un avantaj cu “neprezentarea populatiei la vot = avantaj Basescu”, pentru ca pe oameni ca si mine, mai lenesi, ne va motiva. In mod normal m-ar apuca lenea si m-as consola cu gandul ca poate au votat altii pentru mine. Dar pentru ca exista acest prag pentru validarea referendumului, cu siguranta voi merge la vot. Nu am fost de acord cu prima suspendare a lui Basescu, nu pentru ca imi placea de el ci pentru ca ea se face in urma unor incalcari grave ale Constitutiei ceea ce la momentul respectiv nu prea facuse. Pentru mine, inca 2 ani cu Basescu ar fi prea mult. Ar duce la lepadarea mea de politica.

  • qatalin
   21 July 2012 at 1:13

   Draga mea, nu mai încerca să mă înduioșezi, pentru că îmi aduc aminte foarte bine că mi-ai cerut bani pentru ochelari de purtat afară (tu nu vezi bine la distanță), nu pentru ochelari de citit. 🙂 Știu că nu-ți plac culorile blogului meu și ai vrea să-l fac mai pe negreu ca-n ‘day 1’, dar n-o mai da și tu cotită cum că te deranjează scrisul. Dar dacă te face mai fericită, pe viitor o să-l fac mai mare – scrisul…presupun că la asta te-ai referit. 😉 Nu ca ai avea de ce sa te referi la altceva… Nu? 😕
   În legătură cu orgasmul prelungit, știi bine că foarte greu mă abțin de la comentarii și-s foarte ușor de provocat. Ce-mi faci tu aici se cheamă ‘Omg did you just said what i think you said?’. Și cu toate astea mă abțin să ‘dau din casă’, cu toate că-mi cam tremură mâna s-o fac, așa că doar îți mulțumesc pentru faptul că ai ținut să observi și sa recunoști, în scris, pe blogul meu, că am experiență cu orgasmul prelungit. Să te văd după încă vreo 10-15 ani petrecuți alături de mine, dacă mai ai ceva de comentat când o să-ți arăt negru pe alb ce ziceai despre mine în anul de grație 2012, Iulie, ziua 21.
   Cu votul tău faci ce vrei. Părerea mea o știi. Sunt de acord cu tine că ideea pragului de validare s-ar putea să fie un fel de bumerang pentru Băsescu, motivând electoratul să iasă din casă. Însă pe mine nu asta mă ține în casă în ziua votului, ci letargia USL din perioadă 2009-2012. USL-ul nu mi-a dat nimic moca, așa că și eu le imit gestul – îi scutesc de câștigarea tuturor alegerilor cu ajutorul votului meu, purtați doar de valul de ură, în timp ce ei n-au făcut nimic concret. Nici măcar n-au încercat să mă păcălească în sensul ăsta, să mă facă să cred că-s o opoziție activă. Nimic… Ei atunci nici din partea mea nu vor avea nimic. Destul că au câștigat localele și vor câștiga și Parlamentarele în toamnă. Destul că Antonescu n-are contracandidat în 2014. Să-mi câștige votul prin muncă politică, nu prin pomană și prin simpla inerție creeata de ura mea față de PDL și Băsescu.

 7. 21 July 2012 at 18:31

  Am citit cu placere articolul asta si mi-am dat seama ca este exact asa cum spui tu. eu nu ma pricep mai deloc la politica, insa nu mai vreau sa il vad pe Base’ pe tron. Sa se duca unde o vrea el, pe mare la pesti, in alta tara, in jungla, in salbaticie, unde o vrea dar sa ne lase in pace. De aici incolo, nu ma mai intereseaza cine vine la conducere, unul mai nesimtit decat Base’ nu cred ca exista, asa ca nu imi fac griji.

  • qatalin
   21 July 2012 at 19:51

   Exact Rozi. Nesimțirea și aroganța le-a atras valul enorm de antipatie, care actualmente îi mătura rapid.

 8. ellyweiss
  21 July 2012 at 19:28

  Imi trec multe prin cap in momentul asta. Despre articol dar si asa, in general.
  Cinism? Asa pare. Intr-un mic procent ai dreptate. Letargia aceea a existat. Insa eu niciodata n-am raspuns cu aceeasi moneda. Nimanui, chiar de a meritat din plin. N-o voi face nici de data asta. Sunt ortodoxa doar in statistici…deci nimic legat de religie.

  Merg la referendum. Si pun stampila pe DA. Si trag nadejde sa fie validat in ciuda acelei cifre monstruoase. Suntem mult mai putini in realitate…

  • qatalin
   21 July 2012 at 19:56

   Poate că e vorba de candoarea și căldura sufletească tipic feminină (în cazul tău), sau pur și simplu o doză prea mare de cinism (în cazul meu). Cine știe?…
   Eu pur și simplu nu pot să uit anii în care Băsescu mă umilea de cel puțin 4-5 ori/luna în timp ce USL-ul stătea degeaba și doar trăncănea la tv. Și eu îi vreau la guvernare, că doar n-avem pe cine altcineva, numai că lecția asta pe care sper s-o primească acum, vine în momentul oportun. Dacă se va valida referendumul, să vezi ce cornițe or să le crească și ce nas pe sus vor avea. Ceea ce nu-i neapărat nasol, numai că ei n-au făcut nimic concret pentru a le merita…părerea mea.

   • ellyweiss
    24 July 2012 at 22:31

    Ma gandeam deja de aseara…privind pe b1
    Mai stai acasa? Crezi ca mai e timp de “lectii”? Oricum, numai tu vei sti de acea lectie…deci a sta acasa e clar un gest inutil.

    • qatalin
     24 July 2012 at 23:40

     Tind să-ți dau dreptate. Nu neapărat urmărind labeunu sau A3, ci mai cu seamă din cauza reacțiilor lui Băsescu din ultima vreme. Am crezut că măcar acum o să fie consecvent, dar în ultimele zile cred că și-a schimbat declarațiile odată la 18 ore. Iar recenta decizie a PDL de a boicota referendumul, la care se adaugă și “lovitură de stat” rostit de 20 de ori în emisiunea rromului ăla onanist, au cam început să mă scoată din minți. Încă nu sunt hotărât într-o direcție concretă, dar încep să am dubii în legătură cu eficiența demersului meu, care, în parametri normali, este extrem de întemeiat.

 9. ellyweiss
  24 July 2012 at 23:59

  OK. Individul trebuia sa-si dea pana la urma arama pe fata. Era chestiune de timp.
  Presupun ca ai citit si articolul meu. Nu cred ca se afla in el prea multa “candoare și căldura sufletească” 🙂 Desi, clar, le posed.
  Inteleg. Duminica…suntem cu cei multi. Noapte buna! 🙂

  • qatalin
   25 July 2012 at 0:23

   Da, am început să mă încalț, dar nush’ sigur dacă ies din casă. Sunt în dubii, dar important e că am ajuns în ele…dubii. 😉
   Candoarea și căldura le-am resimțit de la primul nostru schimb de replici. În legătură cu asta nu pot avea dubii. 😀
   O seară bună și ție Elly.

 1. 26 July 2012 at 20:39

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: