Home > Uncategorized > Fii sentimentală şi stoarce lacrima aia, că altfel te ia mama Dracu’!

Fii sentimentală şi stoarce lacrima aia, că altfel te ia mama Dracu’!

Urmăresc X factor.
Am început abrupt articolul ăsta, ca să-mi iau rapid o piatră de pe inimă. Se spune că o greşeală odată recunoscută, este pe jumătate iertată. Aşa că am recunoscut-o şi eu, sperând că voi fi iertat. Acum, după ce au încetat râsetele voastre, vă mai dau un răgaz să vă trageţi şi sufletul după atâta râs, şi-am să vă explic şi de ce îl urmăresc…

My better half e de vină. După ce a renunţat la Mireasă pentru fiul meu văzând că-mi dă sângele pe nas de nervi doar la auzul refrenului ăla inept pe care-l auzeam din greşeală când treceam pe lângă bucătăria în care ea se prefăcea că găteşte, la telenovele nu se uită, n-are accesuri directe şi nici chef de canapele mărunte. Cu alte cuvinte, nu poate fi considerată un consumator media care să facă parte dintr-un target…oricare target. Aşa că i-a venit ei ideea asta şugubeaţă, de a găsi un motiv numa’ bun pentru a urmări împreună cu mine o emisiune de familie. Nu-i ajungeau filmele şi serialele, motiv pentru care s-a gândit că putem să ne râdem puţin şi la ceva autohton, pentru că-i plac reacţiile pe care eu le am când vine vorba de muzică (ştiind cât de exigent sunt), plus comentariile mele umoristice (deh, sunt irezistibil, ce pot să fac? :D). Şi uite aşa s-a gândit ea că X factor este perfect pentru planul ei de Duminica în familie. Plan pe care-l regretă acum, însă e prea târziu…
M-am trezit într-o zi, cu vreo două luni în urmă (cred că atunci a început inepţia asta jenantă), că vine la mine zâmbind, radiind de fericire, de parcă urma să am parte de my happy timeWrong! S-a aşezat suav lângă mine, m-a privit adânc în ochi (moment în care deja o băgasem pe mânecă rău de tot…m-am gândit că fie am făcut ceva nasol şi urmează să suport consecinţele, fie am de gând să fac ceva nasol de care nici eu nu am habar încă şi urmează să mă certe în avans :P), mi-a luat mâna în palmele ei delicate şi mi-a spus pe un ton care l-ar fi înmuiat până şi pe Saruman înaintea asaltului asupra porţilor din Mordor: -Ai vrea să te uiţi împreună cu mine la sezonul ăsta de X factor?
Trebuie să recunosc faptul că în momentul ăla mi-am cam văzut toată viaţa cum se derulează înaintea ochilor. Ca atunci când…mori. Sau ca atunci când vine şi-mi spune: -Am găsit un pisoiaş mic, neajutorat. Vrei să-l ţinem în casă până îşi revine şi apoi îl lăsăm afară sau îl ducem la ţară la părinţii tăi? Şi cum răspunsul meu este întotdeauna -Da, pentru că nu suport abstinenţa sexuală şi nici dormitul pe canapea plus mutră acră pe termen nelimitat, uite aşa am ajuns să cresc pisicuţe neajutorate în casă…de prin August, până în Fe-Martie. Ăsta-i al 3-lea an. Suntem la a 3-a pisicuţă salvată. Am făcut acest scurt intermezzo ca să va daţi seama ce macho man sunt eu. Atât de …Fiu de Dac sunt, atât de …-Mă bat cu ursul! scrie pe mine, atât de …pachet de testosteron imposibil de clintit din loc, dârz ca o stâncă sunt, încât o făptură aparent neajutorată, de vreo cinze’ş-un pic de kile, micuţă, alintată şi fâţâită, face ce vrea din mine.
Nu puteam nici acum să o refuz, având în vedere câte concesii a făcut ea în ultima vreme, cu privire la emisiuni tv. Şi oricum urmăream din când în când X factor de prin alte ţări. Împărtăşesc aceleaşi gusturi muzicale cu unul dintre prietenii mei buni şi ne mai dăm coate virtuale pe Facebook, comentând câte-o chestie interesantă. Aşa că m-am gândit: -N-o fi Dracu’ atât de rău-Ei aş! Nici nu ştiam cât de rău avea să fie…

Preselecţiile au decurs relativ ok. N-a fost chiar ca în alţi ani, sau asemănător cu Românii au talent (mai urmăream şi acolo bucăţi de câte 1-2 minute ca să mă edific). Adică n-a fost cu circ penibil, scremut, menit să forţeze rating-ul peste pragul acceptabil pentru ca emisiunea să fie rentabilă. Nu i-am văzut pe juraţi să treacă peste o anumită decenţă în exprimare, iar cântăcioşii n-au avut intercalate printre ei persoane alienate mintal, care contra unor sume modice de bani să vină şi să se facă de râs live on tv, doar de dragul râsului forţat, care ar fi trebuit să mă facă pe mine să nu schimb postu’, ci din contră, s-o chem şi pe consoartă-mea lângă mine cu expresii de genul: -Ia vino fă-ncoa, să vezi ce harneală fac ăştia de maimuţa asta fără voce.
Dacă e să descriu puţin juriul, nici nu cred că am prea multe de spus. Cheloo este singurul despre care aş putea să spun ceva pertinent, pentru că este singurul de acolo pe care-l respect. Delia este o futfă penibilă avidă după admiraţie, fără pic de gust vestimentar, cu un trecut insalubru şi un viitor incert. Bitman e un frecator de mentă, care a ştiut mereu cum să dribleze muzica şi să scoată orice se poate din…nimic, pe sistemul -Cum să faci din căcat, bici care să şi pocnească, motiv pentru care are succes în muzică. Este un fel de Stefan Bănică jr., dar cu o generaţie mai sus, are target-ul sau de borşărese/ciorbărese şi cam atât. Însă Cheloo, cred că a făcut o mişcare greşită din punct de vedere imagistic. Şi-a legat numele de o tiribombă televizată, din care presupun că nu mai are cum să iasă momentan aşa că merge cu valu’. Probabil că a făcut-o pentru bani. Treaba lui. Din respect pentru ce-a făcut până acum, fiind un reper muzical al tinereţii mele, nu mă apuc să-l judec prea aspru, ci încerc să-i caut scuze. Nu ştiu dacă şi reuşesc…însă eu încerc…
Una peste alta n-am ce să reproşez show-ului până în momentul în care au început galele live. Poate doar montajul. Da. Asta da, e de reproşat. Dar mă şi aşteptam la aşa ceva. Încercau să scoată tot ce se poate din, practic…nimic, aşa că regia şi montajul îmbină bucăţi, creează scenarii, pun pe site titluri şi concep articole, care să susţină o tensiune constantă, cu scopul de a aduce cât mai mult rating. Nu-i condam pentru intenţie, deoarece în orice altă ţară, fix asta se doreşte. Îi condam însă pentru modalităţile folosite în obţinerea acestui rating. Una e să miroşi o combinaţie, s-o gâdili excitând-o, să-i freci pe protagonişti până erup dând detalii siropoase şi să promovezi o poveste reală, dar administrată în bucăţi mici, ca să-l ţii pe privitor în tensiune; şi alta e să inventezi poveşti, să forţezi scenarii ridicole, să te foloseşti de tot ce ţi-a pus la îndemână tehnologia, cu scopul stoarcerii fiecărui gram de lacrimă în colţul ochiului, doar-doar îţi mai contorizează casa de marcat nişte cercopiteci (aşa ca mine) în plus, în faţa televizorului.
Poveşti precum cearta dintre Plavalaguna (aka Bernice Chiţiul) şi Plângăcilă (aka Laurenţiu Bărzoi), sau presupusa idilă dintre Buci (aka Ioana Anuţa) şi Smiley negru (aka Nadir Tamuz) sunt doar frecţii la un picior de lemn, menite să aburească şi să înflorească o emisiune care se presupune că este despre cântat…despre talent, despre voce. Dar cum la noi orice format genial s-a dus naibii, începând cu Big Brother şi terminând cu Românii au talent, nu mă aşteptam să văd la X factor o emisiune precum cele în care Simon Cowell este în juriu.
Dacă tot am rostit câteva nume, am de gând să fac o scurtă referire şi la vocile concurenţilor. Eu cu Madalina ne-am format deja păreri şi le-am dat şi câteva porecle concurenţilor. Din punctul meu de vedere, cea mai bună voce din acest sezon de X factor a părăsit deja concursul. Numele ei este Plavalaguna (aka Bernice Chiţiul) şi iată cam ce poate să facă această domnişoară cu vocea ei. Încercaţi (dacă puteţi) să disociaţi ceea ce cântă ea aici de schelăcăiturile semi-humanoide ale cercopitecului aparent biped, plin de angoase şi cu evidente dificultăţi în ce priveşte incertele opţiuni sexuale, deocamdată nedefinite.
Se cunoaşte că Plavalaguna a cântat cu Trăistariu şi cochetează cu scena de când e mică. După cum a cântat melodia asta, cred că Paula Seling a cam avut un junghi în coaste vreo 2-3 zile…zic şi io… Plângăcilă (aka Laurenţiu Bărzoi) a fost distribuit de către origanizatori să-i fie partener de cântare, cu scopul de a o scoate din concurs cât mai repede. Aşa cum au făcut şi cei de la Vocea României anul trecut, când n-au ştiut cum să o scoată mai repede din concurs pe superba Krisztina Koszorus care a cântat Dumnezeieşte Smooth Operator a lui Sade şi de frică să nu câştige o unguroaică, au scos-o din primul duel. Aşa şi ăştia. Au văzut că Plavalaguna (aka Bernice Chiţiul) n-are egal, aşa că au pus-o cu papagalu’ ăla ca s-o scoată rapid, când au ei chef. Lucru care s-a şi întâmplat deja.
Altceva care m-a scos din minţi a fost faptul că Dănuţ SRL, contrafăcutul ăla, şi-a dat arama pe faţă, afirmând într-un show precum X factor, că nu contează vocea. A spus ceva de genul (voi cita cu aproximaţie, fără a denatura sensul cuvintelor): -Vocea nu contează, se mai lucrează din butoane, contează prezenţa scenică, look-ul şi atitudinea. Aşadar, într-un show bazat pe voce, pe factorul X, vine un octogenar să-mi spună că vocea nu contează, şi că dacă lucrezi din butoane asta-i totul… Superb! Păi pot şi eu să mă duc să concurez. Cu siguranţă se caută dwarfi bărboşi. Mă duc şi eu c-o falcă-n cer şi una-n pământ, aşa ca Dida Drăgan (aka Iulia Manolache), răcnesc din toţi plămânii, îmi lucrează Bitman la butoane, uşurel să nu mă doară, şi ajung cântăcios de renume. Pfff…lamentabil!
Pe scurt despre fiecare. Având în vedere că preferata mea, Plavalaguna (aka Bernice Chiţiul) a fost dată afară, îmi doresc să câştige unul dintre următorii patru: Rockeru’ (aka Tudor Turcu), Poliţista (aka Natalia Selegean), Buci (aka Ioana Anuţa), Fermieru’ (aka Dragos Udilă). Au voci plăcute, puternice, o scală de octave destul de largă, şi au joc de scenă- se pot mişca în timp ce cântă…ceea ce se caută de la un cântăreţ modern. Stevie Wonder (aka Ioan Mann) nu poate aborda decât un singur gen, ceea ce-l face limitat pentru o viitoare carieră gen Smiley, CRBL sau Alex Velea)- adică ceea ce doresc producătorii. Bon Jovi (aka Tudor Toduţ) are una dintre cele mai bune voci, dar nu are plămâni. Cântă din suflet, nu ştie să-şi folosească laringele, nu pompează aer din foale, şi nu poate susţine tonalităţi înalte pe perioade lungi- oboseşte repede. Smiley negru (aka Nadir Tamuz) a ieşit dar o să aibă cu siguranţă de lucru în continuare. Are lipici la gagici, voce plăcută (oricum o voce muuuult mai bună decât a lui Smiley) şi dacă lucrează cu el nişte neni bine intenţionaţi, va ajunge un băgător de seamă prin show-rile Antenelor (aşa cum e Smiley la Pro-tv). Dida Drăgan (aka Iulia Manolache) este exasperantă. Mă scoate din minţi cu stilul ei de a cânta, cu vocea aia asurzitoare. Crede că răcnetele sunt muzică şi are impresia că floricelele gen Whitney Huston sucesc minţile oricărui neavizat. Se crede vedetă când de fapt nu are de ce. Sean Penn (aka Raduly Botond) avea una dintre cele mai mişto voci din concurs, însă i-au ales o melodie de căcat în ultima gală, ca să-l dea afară. Aşa cum au făcut şi tura trecută cu Poliţista, bulind sonorul pe melodia ei, ca să se audă distorsionat în televizorul votantului. Deh, mici ajustări din culise…fac şi ei ce pot ca să influenţeze publicul în direcţia dorită de ei. Blonzii (aka Nord X) n-au şanse. Ăla cu păru’ scurt are o voce minunată, tipa e aşa şi aşa dar e frumuşică foc, iar cel pletos e plin de bune intenţii şi…atât. Împreună sună catastrofal- o nouă eroare de distribuţie, pentru că i-a interesat doar look-ul, nimic altceva. Freaky show (aka 2B) au ieşit ca să scape de Plavalaguna (aka Bernice Chitiul) şi pentru că plângea papagalu’ ăla prea mult… Diva (aka Iulia Glavan) a fost dată afară de Dănuţ SRL pe motiv că n-are importanţă vocea, atâta timp cât lui îi place să-mi lucreze la butoane…bleah! Margarină (aka Station 4)- a dat Dumnezeu şi Maica Domnului să scap de ei. Sincer, simţeam o durere fizică atunci când îi auzeam cântând. Mânca-i-aş pipota lu’ Cheloo că i-a dat afară! Trio Galax (aka RED) mă surprind plăcut. Au incept de tot rahatu’, dar au ajuns să cânte din ce în ce mai bine. S-au închegat ca grup, se potrivesc la voce, se întâlnesc pe portativ, nu falseaza niciuna, iar aseară au fost fără greşeală. Jos pălăria pentru Cheloo. A avut o alegere grea în faţă, dar consider că a ales bine.

Din bunăvoinţa Mădălinei, mai am de pierdut vreo câteva Duminici bune ascultând nişte oameni destul de talentaţi într-un show de tot rahatu’, şi asta pentru că am intrat amândoi în horă. Dacă nu apucam să-mi fac impresii, să am preferaţi, să-i cunosc, mă lăsam de sportu’ ăsta începând cu seara trecută. Dar dacă tot am intrat la dans, mergem până la capăt. Ştiu, sună doar a masochism, dar…aşa şi e. 😛 Acum măcar avem şi noi motiv să ne stricăm Duminicile, dacă eventual ne-a mers prea bine toată săptămâna. De ce să ne simţim bine, dacă putem să ne simţim rău, nu? 😀
Şi de ce zic după seara trecută? Păi pentru că impresia din prima şi a 2-a gală că X factor-ul Românesc s-a transformat într-o jenantă şi ridicolă variantă a unui Surprize Surprize vomitiv, a devenit o certitudine aseară, când am asistat la cel mai dureros moment din istoria show-rilor tv din România postdecembristă. Ok, înţeleg că au vrut să-mi arate mireasa lu’ Sean Penn, am înţeles şi jenantul moment cu bunica pe scenă recitând ca la răscoala din 1907, ba chiar mi-a plăcut momentul cu sora Rockerului. Însă frate, fraţioare, trăi-ţi-ar cine vrea pipota lu’ matale şi mânca-ţi-aş/pupă-ţi-aş ce vrei tu, momentul cu Dida Drăgan a fost rupt din Iad. Nici măcar nu pot să spun că m-a durut fizic ruşinea şi grotescul situaţiei. Atât de încremenit am fost de uluire, încât nici să schimb postul n-am putut. Doar mă uităm la Mădă, ea la mine, şi ne spuneam unul altuia că aşa ceva nu poate să existe. Încercam oarecum să ne prefacem că ceea ce vedem atunci la tv, este ireal…nu poate fi aievea. Şi totuşi exista…era acolo, difuzat live.
Să pui o domnişoară de 16 ani într-o asemenea situaţie, trebuie să fii doar dezaxat şi atât. Nu cred că există o scuză pentru aşa ceva. Eu unul să fiu membru CNA, sau preşedinte CNA, sau …să fiu direct CNA şi gata, aş închide Antena1 fără niciun drept de apel. Pa-pa! Faceţi alt post tv şi la revedere. Deci nu-mi venea să cred că ei chiar l-au adus pe tatăl ei, cel care o părăsise la vârsta de 4 ani, şi pe care ea repetă în continuu că nu doreşte să-l vadă şi că nu-l respectă. Adică bine, am bănuit că asta vor să facă, dar când ea a tot vărsat replici de genul -Să fie sănătos, sau -Nu mă interesează, am sperat că retarzii aia o vor drege, că vor încerca să treacă peste momentul respectiv şi că nu-l vor chema pe scenă.  Însă când l-am văzut pe dubiosu’ ăla care plângea după curu’ lu Mihaela Radulescu, cum insistă să-i stoarcă o emoţie fetei, cum încearcă el din postura aia de libidinos sentimental să-i culeagă orice urmă de sentiment, de trăire emoţională, doar de dragul de-a o face să buşească în plâns la revederea tatălui, am simţit cum mi se întoarce pe dos interiorul cavităţii toracice şi cum simt în gât gustul eşecului rasei umane.
Cam cât de mutilat sufelteste poate fi un realizator tv, care încearcă să stoarcă rating din sentimente sincere, puternice şi ambivalente? Cam cât de inuman să fii, încât să apelezi la suferinţa cuiva, doar cu scopul de a face rating->publicitate->bani?
Era clar că săraca fată era schimonosită sufelteşte în momentul ăla. Când a intrat ta-su’ pe scenă s-a întors către public şi a făcut un gest care a spus totul despre ce-i înăuntrul ei. A râs fals, cu mâinile desfăcute. Un -Ha! ironic… Pentru o clipă am crezut, am sperat, că prezentatorul (gerontofilul iubitor de olteancă montecarlistă), are de gând să scurteze momentul de o tensiune grosieră. Nicidecum! A întors cuţitul în rană zvârcolind sadic din mână, încercând să-i provoace o reacţie aproape siluind-o sufleteşte, doar-doar se aruncă în braţele tatălui- moment în care ar fi auzit în cască, din regie, uralele succesului televizionistic. Aberant! Inuman! Grotesc! Iad!
-Aşa ceva NU se face, futu-vă muma-n cur de lepre penale!!! O copilă părăsită de tată care a divorţat de propria-i mamă când ea avea doar 4 anişori, nu trebuie pusă forţat în faţa faptului împlinit, de a-l revedea pe o scenă, live, fără să fie întrebată dacă ea doreşte aşa ceva. Asemenea intimităţi, asemenea fragilităţi sufleteşti, asemenea trăiri de dincolo de înţelegerea unor japiţe penale ahtiate după bani şi faimă, nu trebuiesc manipulate cu târnăcopul şi cazmaua, băi bulangiilor!

-Uite-l pe tac-tu, fă! Aşa-i că ţi-e dor de el? Nu l-ai văzut de la 4 ani, te-a părăsit pe tine şi pe mă-ta, iar acum noi ţi-l aducem aci’, să-l iubeşti, ai înţeles? Iubeşte-l futu-ţi rasa mă-ti de vedetă wannabe. Ne-a costat o groază de bani să-l aducem din Portugalia şi să-l învăţăm cum să se comporte şi ce să zică pe scenă. Scoate dracului lacrima aia şi sari în braţele lui, că doar pentru minutul ăsta emoţionant ţi l-am adus fir-ai să fii de insensibilă!
-Dar ştiţi, eu nu-l respect. M-a părăsit când aveam nevoie de el foarte mare, iar acum, după ce am fost crescută de un alt bărbat căruia îi spun tată, nu doresc să-l mai văd, pentru că nu dau doi bani pe el.
-Taci din gură şi iubeşte-l! Crezi că ne interesează pe noi de voi doi, de trecutul, viaţa, viitorul şi sentimentele voastre? Scoate naibii ceva să se vândă bine, să dăm şi noi în promo o săptămână întreagă, să punem cap de afiş pe site şi în ziare, să scoatem banu’ gros, şi gata. Nici nu trebuie să simţi ceva. Ia-l în braţe ‘tu-ţi naţia mă-ti, că sala asta aşteaptă. Dăm semnalu’, ei aplaudă, filmăm lacrima cu camera 3, schimbăm cadrul pe tatăl căruia îi tremură barba, imediat pe Bitman că eşti din echipa lui, puţin Delia care are mâinile la gură de emoţii, Cheloo dacă-şi aseaza şapca, şi apoi mergeţi în culise îmbrăţişaţi în timp ce regia schimbă culorile reflectoarelor din albastru în roşu ca să surprindem momentul ăsta intens cu o atmosferă pe măsură. Acolo poţi să-i dai un genunchi în coaie şi să-l scuipi în faţă. Nu contează. Nu ne interesează. Totul e să facem noi şmenu’ ăsta, ‘nţelegi fă?!

Am crezut că bucile lu’ Boc la Capatos 2 ore, a fost destul. Am crezut că Vadim înjurând curve live după-amiaza, a fost destul. Am crezut că întrebări despre micţionarea şi/sau defecaţia lui Cioacă, formulate într-un sondaj de opinie live on tv, a fost destul. Am crezut că un concurs de dansuri, în care protagoniştii se dezbracă complet şi mimează sexul oral, anal, normal, şi gay, a fost destul. Şi totuşi se pare că enough is not enough. Se mai poate. Mai e loc. Şi asta pentru că tocmai am asistat, vrând-nevrând, la cea mai inumană scenă pe care mi-a fost dat s-o văd în România de după Ceauşescu. Realizatori tv lipsiţi de scrupule, fără mamă fără tată, au deschis şi ultima cutiuţă, până acum inaccesibilă. Aceea a intimităţilor sentimentale. De acum, precedentul fiind creeat deja, mă aştept la tot ce se poate mai rău. Abia aştept să văd despărţiri în direct, însoţite de lacrimi, plâns şi suspine sfâşietoare. Aştept cu sufletul la gură să văd părinţi care le spun copiilor, în show-uri de succes, că nu sunt ai lor, ci sunt adoptaţi. Sau de ce nu, poate chiar copii care află live, din gura prezentatorilor, că părinţii lor au murit într-un grav accident rutier în drum spre platourile de filmare. Păi nu? Să vedem atunci sentimente, durere veridică şi lacrimi stoarse… -Să te ţii nenicule! Urlete, zbierete, vene cât pumnu’ pe gât, feţe congestionate de durere. Ce mai…televiziune, nu glumă.

Advertisements
 1. 26 November 2012 at 14:11

  Doamne, da’ ce furie ti-a starnit Factorul Chix asta! Culmea e ca ai dreptate…Ori facem psihoterapie dupa, ori ii ignoram din telecomanda.Traiasca Animal Planet!

  • qatalin
   26 November 2012 at 16:10

   Adelina, mai nasol e că au început să fie chiar ei un fel de Animal Planet. Caz în care nu prea mai disting între cei originali şi contrafăcuţii… 😦

 2. Eda
  26 November 2012 at 18:03

  Hello !
  Si eu urmaresc X Factor, dar sezonul trecut a fost diferit… ce se intampla acum mi se pare o mare porcarie…telenovela curata, fara scenariu … sezonul trecut juratii au fost corecti, vocile erau superbe… bine , si acum sunt cateva. dar nu se pot compara.
  Anul trecut urmaream toata emisiunea, acum adorm foarte repede… 🙂
  Asta e !
  🙂

  • qatalin
   26 November 2012 at 18:14

   Denisa, te cred pe cuvânt, pentru că e primul sezon pe care îl urmăresc, aşa că nu ştiu cât de mult m-ar fi exasperat şi sezonul trecut. Drept să-ţi spun, n-am prea mari aşteptări cu privire la vocile concurenţilor. Dacă se întâmplă aşa ca acum, să-mi placă vocea cuiva, cu siguranţă iese din calificări… 😀
   Pe mine m-au bulit psihic la capitolul Surprise Surprize… N-am crezut că X factor poate fi altceva în afară de voce, dar se pare că m-am înşelat. Noi Românii schimbăm orice format, doar ca să ne iasă nouă circul caracteristic.

   • Eda
    26 November 2012 at 18:16

    Ai dreptate !
    Bine ca si data trecuta preferatul meu era altul, nu castigatorul… dar iar o idee ce ma enerveaza :votul publicului… 😦

    • qatalin
     26 November 2012 at 18:26

     Păi da. Vor să-l facă pe consumator să se simtă important. În felul ăsta au şi ei un feed-back constant în legătură cu ce doreşte privitorul. Şi sincer să fiu, e mai bine să voteze publicul, care reprezintă exponentul real al unei societăţi de rahat, decât să-mi voteze Bitman care preferă lucratul la butoate în detrimentul vocii.
     Ştii ce i-a spus Bitman Iuliei înainte s-o voteze OUT? Ceva de genul: -Iulia, cânţi impecabil, arăţi impecabil. M-aş putea îndrăgosti de tine. Ai o voce incredibilă. Ai cântat în Germania, în America, pe vase de croazieră. Lasă-i şi pe ei să simtă gustul.
     Adică?!… Eu să fi fost în locul ei i-aş fi spus: -Nu te supăra nene, dar eu am venit aici să câştig, nu să las pe alţii în locul meu.
     Mi se pare tupeul maxim să-l întrebi pe un concurent, în cadrul unui concurs bazat pe individualism, dacă vrea să lase pe altul în locul lui. Înfiorător!…Fără cuvinte… Păi decât să voteze un jurat în felul ăsta, mai bine să-mi voteze un public alienat, afon şi manelizat…Măcar publicul este măsură reală a ceea ce reprezentăm actualmente ca popor…

    • Eda
     26 November 2012 at 18:29

     Si cum canta Iulia ??!?!?!
     Suuuuuuuper…. 🙂

 3. Corina Str
  26 November 2012 at 19:44

  Fain fain articolul cu observatia ” moldoveanca montecarleza- montecarlista ” :)).
  Nu cred ca prezentatorii au fost intr-o situatie mai buna decat fata aia- pentru ca si lor producatorii le-au bagat sub nas tatal natural si descurca-te frate. Tu macar ai scris aici- eu m-am razboit pe FB (de ce? nu intreba). Nu voi intelege niciodata de ce majoritatea oamenilor prefera situatii si reactii idilice, “asa cum trebuie” taxand o reactie naturala ca a Iuliei.Plus ca e atat de tanara- cam greu sa iti stapanesti primul impuls si frustrarea si revolta adunata in atatia ani. Logic ar fi fost ca producatorii sa nu il mai scoata pe scena pe individ dupa declaratia publica de respect si iubire filiala facuta omului care a crescut-o. Iar neispravitul ala trebuia sa fi refuzat de la bun inceput sa apara – n-am facut nimic pentru fata asta, sa fie sanatoasa si gata. Dar ce are a face logica cu tot balciul numit televiziune…
  Sper sa castige Dragos Udila – are ceva altceva si fatza aia de Jhonny Depp 🙂 ca tot facem comparatii.
  A! Cat despre Plavalaguna 🙂 hm – tipa a venit si a facut pe desteapta stiind ca joaca in alta liga. Stii cand a intrebat-o Delia (careia noi – eu+sotul – ii spunem Maidaneza) daca are studii de specialitate si ea nu si nu- stia ea sa cante asa, dupa ureche si dupa tzambal..nu pentru ca a invatat-o mama ei care e cantareata de canto. In fine. Evident ca au luxat-o – dar undeva o mica satisfactie rautacioasa am avut cand am vazut combinatia cu popandaul plangacios.
  Oricum, daca nu era Cheloo renuntam la X-factor din prima gala cand a promovat Station4.
  Emisiunea asta are un atu : e duminica seara suficient de tarziu ca sa nu ai alte alegeri de facut 🙂
  O seara faina 🙂

  • qatalin
   26 November 2012 at 20:48

   Săru’mâna Corina şi bine ai venit! 🙂

   Moldoveancă? Eu am crezut că-i olteancă. Mea culpa…
   Nu te supăra, dar prezentatorilor nu le-a pus nimeni gun-ul la cap, cu un deget pe trăgaci, obligandu-i să prezinte aşa ceva. Ceea ce spui tu este valabil doar când un prezentator tv îşi lasă conştiinţa la intrarea pe scenă, şi o recuperează la ieşire. Dacă ar avea cohones, ar spune -Nu frate, nu fac aşa ceva…e sub demnitatea mea. Dar cum s-au obişnuit deja, ce mai conta o nemernicie în plus…
   Ta-su a intrat pe scenă mânat de banu’ primit. Nu cred că a venit el aşa, de dor ce i-a fost, brusc după 12 ani. L-au plătit ca să-şi obţină minutul de circ.
   Da, Fermieru’ e ceva interesant. Este unul dintre cei patru care m-ar face să nu simt un gust chiar atât de amar la finalul sezonului ăsta, dacă ar câştiga. Bine spus…are bărbia ascuţită a lui Depp.
   Ştiu că Plavalaguna a dat-o-n diverse. Eu mă refeream strict la voce, iar din punctul asta de vedere, nu cred că a avut egal. Ţin minte privirea ei, când i-au propus să meargă mai departe cu Plângăcilă. A închis ochii a resemnare…ştia că e PA!
   Pe lângă faptul că e Duminica târziu, mă mai gândesc la un aspect care să facă vizionarea mai digerabilă. Sunt eliminaţi 2 câte 2, aşa că va fi din ce în ce mai scurtă. 😀 Jumătatea mea mă tot bate la cap cum că ar urma să cânte câte 2 melodii atunci când vor rămâne mai puţini. Sper să n-aibă dreptate. 😛
   O seara bună şi ţie! 😉

   P.S.: Maidaneza… Superb! Absolut superb spus…

   • Corina Str
    26 November 2012 at 22:51

    Uite. Eu sunt resiteanca. Nu-i cunosc personal pe cei doi prezentatori pentru ca sunt mult mai tineri decat mine, dar nu-i asta important – nu am nici un motiv sa le iau partea. Ma indoiesc ca le da mana sa spuna nu fac asta sau aia cand esti angajat la patron si nici nu sunt atat de valorosi ca sa aibe alternative- sunt prezentatori pe toate gardurile. Exista expresia simpla “Geld regiert die Welt”- adica banii invart lumea si se aplica cam in orice pozitie 🙂 iar ei nu fac exceptie. Din punctul meu de vedere ei sunt printre cei cu ” pacate” mici. Evident nu urmaresti Dansez pentru tine – emisiune care ar putea purta motto-ul “Cine se milogeste si plange mai cu spor castiga” – si asta imi aduce aminte ca de altfel si titlul articolului tau de replica lui Dinica: “mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana”. Eu am incetat sa o urmaresc de pe vremea cand dansa Laura Cosoi si Adriela

    • qatalin
     27 November 2012 at 1:43

     Corina, oricât de mulţi prezentatori ar fi pe piaţă momentan, eu cred că “Razvan şi Dani” sunt deja o marcă… Nu ar fi ajuns ei să învârtă Şaorme sau să spele vasele într-o cârciumă…să fim serioşi…
     Când eşti stăpân pe ceea ce reprezinţi ca om, dar mai ales când ai demnitate şi bun simţ, nu te pretezi la a face ceva ce nu intră în construcţia ta morală…dacă într-adevăr ai la baza cei 7 ani…
     Nici eu nu încerc să-i acuz gratuit, pentru că n-am niciun interes. Dacă nu erau ei, ar fi fost alţii…şi tot aşa. Este un cerc vicios fără de sfârşit. Dar spune-mi te rog, ce s-ar fi întâmplat, dacă s-ar fi creeat următorul precedent: Să-i vedem pe cei 2, în direct, când nu mai era nimic de făcut din punct de vedere al montajului, spunând către cameră -Nu, aşa ceva nu pot să fac.
     Te referi doar la latura negativă şi la riscul lor. Ia gândeşte-te puţin din punct de vedere pozitiv. Cam câtă audienţa şi pe ce val s-ar urca un prezentator cu o asemenea coloană vertebrală? Eu unul cred că n-ar muri de foame, chiar şi ţinând cont de vorba aceea în limba Germană, foarte adevărată.
     Un exemplu sunt chiar eu (la nivelul meu, evident). Am absolvit Dreptul şi am ales să nu profesez vreodată, după ce am cunoscut cam cu ce se ocupă sistemul juridic Român. Nu moare nimeni de foame dacă se pricepe la ceva. Totul e să vrei ceva şi să poţi face acel lucru, având în primul rând respect pentru propria persoană.
     Însă dacă ei pot pune capul pe pernă liniştiţi noaptea, şi nu-i deranjează gândul că au făcut ce-au făcut, mintindu-se că -N-am avut încotro, frate. Dacă croncăneam împotrivă, rămâneam fără job, atunci e bine…ce pot să mai spun… Într-o atare situaţie însă, n-aş vrea să ne mai mire faptul că toată spiarala asta a demenţei va continua într-un ritm accelerat. Dacă producătorii nu vor pune frână, iar prezentatorii nici atât, fiecare cu motivele lor, sub care se ascund drept justificare pentru nemerniciile înfăptuite, atunci sunt ferm convins că vom ajunge (într-un timp relativ scurt), să asistăm la ceea ce-am spus în finalul articolului. Se va ajunge fie la drame sfâşietoare live, fie la tot ce tine de sex (inclusiv actul în sine), la fel de live…

    • Corina Str
     27 November 2012 at 9:42

     daca daca daca daca …si un conditional optativ – deci nu vad cum as vedea pozitiv. Realitatea e ca gesturile eroice sunt doar in filmele americane 🙂
     Dar DACA s-ar fi intamplat ar fi fost chiar grozav si un semn ca exista sanse ca lumea sa se schimbe.

 4. 26 November 2012 at 22:46

  mi se pare de-a dreptul oribil ce ai povestit aici…
  biata fata…
  urati oameni…

  • qatalin
   27 November 2012 at 1:19

   Dacă n-ai văzut momentul, mai bine rămâi aşa…cu ce-am povestit eu. 😦 Chiar că e oribil…

 5. Corina Str
  26 November 2012 at 22:55

  Ah! Si un rautacism. 😀 As fi vrut sa fiu in mintea lui Cheloo cand se zbenguiau pe scena cele trei grase de la Red. Pot sa jur ca nimic nu s-ar fi putut da pe post :))

  • qatalin
   27 November 2012 at 1:20

   …mai ales atâta timp cât el a specificat că ar fi căutat 2 domnişoare supraponderale pe post de backing vocals pentru Paraziţii… 😉

   • Corina Str
    27 November 2012 at 10:05

    a, nuuu 🙂 felul in care le privea a fost suficient

 6. 27 November 2012 at 7:56

  Uite cum iti poti face cafeaua mai…. amuzanta, asta daca nu cumva ajungi sa o si versi cand bufnesti in ras. 😆 . M-am amuzant crunt si cred ca daca ai merge sa vezi show-ul live ai avea si mai multe de ” varsat “. 🙂
  Cheloo, e… Cheloo, un barbat ce incearca sa iti pastreze o imagine, un barbat care pe ici colea arata ca e nu tocmai cum….. se arata. In fine, repet, trebuie sa isi pastreze imaginea de super bad boy. Delia, ti-am zis, e carismatica in pauze dar vb cam mult si aiurea iar Dan Bitman e un “gentiliman”, dincolo de faptul ca are momente aiurea.
  Trecand peste toate chestiile ce tin strict de Romania si de organizarea romanilor zic sa te uiti la show-urile din afara, noi asa am pornit. 😛 E cu totul si cu totul alta poveste.

  • qatalin
   27 November 2012 at 8:17

   Păi tocmai acea altă poveste m-a păcălit să mă uit și la ce au organizat Românii. Am crezut că n-or strica formatul unei emisiuni destul de ok. Dar așa pățești când nu ai așteptări în ce-i privește pe Români. Dacă m-aș fi așteptat că or să facă varză și X factor-ul, nu m-aș fi apucat să urmăresc sezonul 2…actualul… 😦
   Mă bucur totuși că ți-am făcut cafeaua mai amuzantă. 😀 Și dacă e vorba de vărsat mai mult, fii sigură că n-o să vin și într-un show live. Cred că aș țipa la ăia pe acolo de m-ar da afară. 😀

 7. 27 November 2012 at 12:17

  Stai ca incepe Romanii au talent! 😀 😀 😀 atunci sa vezi specimente si unicate 😉
  Se pare ca x-ul asta te-a suparat destul incat sa uiti de Mireasa : ) ) Un refren si o emisiune de ultimul rahatel uitat pe marginea drumului, intelegi? Din cand in cand priveam cu sila si cand auzeam refrenul era parca cineva zgaria cu unghiile pe o bucata de metal fix langa urechile mele. Trebuie sa spun ca se mai intampla sa fiu pe programul ala, nu pentru ca tineam neaparat.
  Deci… “ne vedem” la romanii au talent… sa vezi ce de talente!!!! : ) ) )

  • qatalin
   27 November 2012 at 15:20

   Lulu, n-o să uit curând prin ce-am trecut acceptând să urmăresc X factor-ul ăsta. La Românii au talent o să mă uit doar dacă cine ştie ce pariu pierd, sau…cine ştie ce promisiuni capăt. 😛 Dar chiar şi aşa, aş avea nevoie de foarte multă băutură ca să pot rezista…ceea ce nu cred că o să se întâmple. 😀

 8. ellyweiss
  27 November 2012 at 23:50

  Da, Raduleasca e din Piatra Neamt, deci din inima Moldovei 😉
  Fiindca e duminica seara si mama tine sa-l vada, mai aud si eu si mai si vad anumite chestii din X-Factor. In general ai dreptate in ceea ce priveste aspirantii la cei 200.000 de euro. Editia trecuta insa, n-a fost asa, a fost fara povesti adiacente/lacrimogene. S-au gandit sa mai fure din spectatorii tip ProTv, de-aia au facut povesti din astea penibile. Eu le urasc. Uram si Surprizele, de-aia nu pot vedea nici 5 minute din Dansez pt… Dar aici, fiind vorba cat de cat despre muzica…Din fericire, in interpretarile de acolo melodiile suna altfel decat originalul si mai pot asculta fragmente. Nu cred ca am auzit vreuna dintre melodii intreaga. Nici nu-i nevoie, stiu cine are ceva voce si cine nu si dupa cateva acorduri. De ungurasul ala imi pare rau, are o voce deosebita. Mutrisoara nu-l prea ajuta dar vocea e foarte buna.
  Pe mine, acele Red nu m-au impresionat prin nimic.. inca. Le-au lasat doar fiindca ramanea Delia cu o singura trupa, nu din alt motiv…
  Am sa ma refer acum la povestea care te-a scarbit. Si pe mine, dar din cu totul alt punct de vedere si am vorbesc despre aspectul pentru care ar fi trebuit sa te scarbeasca. Ceva mult, mult mai complicat si delicat. Si ceea ce e mai grav, e ca nimeni n-a scos macar un cuvant in sensul asta si mi se pare foarte in neregula. Ceea ce au facut realizatorii e pana la urma doar o inabilitate.
  Mai intai o corectura: mama fetei a divortat de tatal fetei. Nu conteaza de ce s-au despartit acei oameni, e plina lumea de divorturi. Probabil ceva nepotriviri sau probleme. Sau ceva ce respectivul nu i-a putut oferi…In fine.
  Parintele care creste un copil cu ura pentru parintele absent nu merita niciun pic de stima. Nu face decat sa urateasca sufletul unui copil, al unui viitor om. Asta e problema de fapt, asta am vazut eu acolo. O tanara fata, cu chipul schimonosit de ura, ura pe care mama ei i-a insuflat-o, mama care nici macar atunci n-a avut decenta si nu s-a abtinut sa faca marunt din buze, cum se spune. Adica facea niste comentarii…care, din fericire, nu se auzeau. Sunt convinsa ca nu-i facea cinste ceea ce mormaia acolo. In plus, nu stiu ce tata grozav a fost cel nenatural, caci se pare ca a fost insurat cu altcineva pana in 2009, abia atunci divortand, dar avea grija de de fata asta si de maica-sa, asa, in ciuda nevestei oficiale…Nu ti se pare ciudat? Si de cand a ajunge in aceste gale X-Factor inseamna chiar asa o mare realizare? Nu stiu daca ai retinut ce-a spus tipa: Ca a venit taica-sau s-o vada acum “cand sunt deja realizata”…. Si ca-i da ea bani de avion, sa plece inapoi.
  Astea toate m-au deranjat mult mai mult decat “surpriza” cam prosteasca a realizatorilor…

  • qatalin
   28 November 2012 at 1:24

   Nu ştiu de ce am avut impresia că-i născută la Caracal… Poate şi pentru că-mi creează impresia, prin comportamentul şi caracterul ei, că este o olteancă veridică. 😛
   Absolut toate detaliile pe care tu le-ai specificat, nu ar fi avut nicio importanţă, dacă dereglaţii aia nu ar fi mers până la capăt cu invitarea tatălui pe scenă după ce au văzut reacţia negativă repetată a fetei.
   Însă ai perfectă dreptate. Numai că eu, de atâţia nervi şi frustrare, m-am referit strict la momentul declanşator. La capsa percutantă. La capacul care odată ridicat, a lăsat liberă orice interpretare. Ulterior acelui moment, orice era posibil. Ceea ce s-a şi întâmplat. Nu am mai fi vorbit despre nimic acum, pentru că tot restul chiloţărelii n-ar mai fi urmat, dacă realizatorii plus prezentatorii ar fi avut decenţa să nu zgândăre ceva atât de fragil – echilibrul mental precar al domnişoarei cântăreţe…
   Greşeala actualului tată, nesimţirea celui de-al 2-lea tată, care nu s-a prins că mai bine nu mai vine pe scenă, tupeul mamei, ireala reacţie a feţei (care e total bulita psihic), şi care se crede deja vedetă (aşa cum bine spui)…toate astea au fost repercusiunile nemerniciei celor care au pus în scenă un asemenea moment dubios.
   Şi pe mine m-a oripilat acum când sunt realizată. Cred că există două variante pentru o asemenea afirmaţie. Fie tipa e loco, şi are impresia că e deja vedetă dacă a văzut-o o ţară întreagă cum rage pe o scenă, fie organizatorii au decis deja cine e câştigătorul, i-au spus şi ei lucrul ăsta, iar ce vedem noi este doar firescul mers al lucrurilor până în momentul când oficial o vor desemna câştigătoare. Dacă ai observat, în momentul în care a fost anunţată că este salvată, a avut cea mai penibilă reacţie dintre toţi concurenţii. În opinia mea, pur şi simplu s-a scremut să pară uimită şi fericită. Doar în prima gală mi s-a părut că reacţia ei este veridică. Începând cu a 2-a gală, tipa are reacţii scremute. Ca şi cum se aşteaptă să fie salvată… Dubios…foarte dubios…
   În orice caz, mi se pare cea mai arogantă fiinţă de acolo, cu un psihic labil, o părere despre propria persoană total eronată şi una din cele mai enervante voci. Asta dacă pot să spun că are voce. Iniţial, în faza preselecţiilor, folosea numai înflorituri vocale gen R&B, crezând că impresionează prin asta. Ulterior, a aflat şi ea că nu trebuie să mai facă aşa ceva la fiecare vocaliză, iar acum răcneşte non stop. Oricum asta este (din câte înţeleg) una dintre cerinţele obligatorii. Să duci câte o notă pe culmile extazului, ca să impresionezi auditoriul şi privitorii/ascultătorii prin capacităţile tale vocale. Păi aşa şi eu, mă duc acolo, behăi puţin, şi la final închei cu un ţipăt lung…se cheamă că-s vedetă? Oricum ar fi, fuck’em all! 😀
   Mi-a plăcut mult comentariul tău. Pe lângă faptul că, din nou, constat că gândim foarte asemănător, m-ai ajutat să-mi dau refresh memoriei, în legătură cu toate aspectele acelui moment grotesc. De nervi, le şi uitasem…

 9. 28 November 2012 at 18:27

  Da recunosc, eu sunt de vina pentru: Mireasa, x Factor, pisici, etc. 🙂 Mireasa a durat un an, timp in care sanatatea mea mintala se deteriora de la o saptamana la alta. Dar macar a meritat sa astept, pentru ca s-a terminat cum mi-am dorit, in ciuda a 90 % din telespectatorii votanti. Sper sa fie la fel si in cazul lui x Factor, unde toata baza mi-o pun in Cheloo, in ceilalti doi neavand nici macar 1% incredere.
  Kristina Koszorus si Iulia Glavan au fost date afara din concurs cat mai devreme posibil pentru a nu-si da seama telespectatorii cat sunt de bune si evident, cata diferenta este intre ele si ceilalti concurenti.
  Este al 3-lea an cu pui de pisica in casa si este un lucru placut pe care il recomand. In primii doi ani am avut pisici, pe prima o chema Pufu, pe a doua Capucino iar anul asta avem un motanel, pe care il cheama Panda. 🙂

  • qatalin
   28 November 2012 at 18:57

   Hopaa!…Lume nouă. 😀 Bine ai venit, domnişoară dragă. 😛 😉
   Îmi pare bine că ai început prin a-ţi recunoaşte vina şi sincer să fiu, mă bucur că ai adăugat acel etc. Acum am posibilitatea să completez eu ce doresc, pe acea linie punctată…hehehe. 😉
   În legătură cu Mireasă… şi acum stau şi mă-ntreb prin ce Iad aş fi trecut dacă nu câştiga cine ţi-ai dorit tu să câştige…
   Şi eu cred că singurul om cât de cât decent în juriul ăla este Cheloo, dar tare mă tem că are şi decizii impuse de producători. Nu ştiu cât la sută din deciziile lor sunt ghidate doar de propria conştiinţă…
   Mda, păi pe Divă (Iulia Glavan) şi pe Plavalaguna (Bernice Chiţiul), le-au rezolvat repede… Pe una a scos-o obositu’ ăla de Bitman, iar pe cealaltă au pus-o în echipă cu Plângăcilă – adică e ca şi cum ar fi dat-o afară…
   Remarc faptul că ai ţinut morţiş să-ţi faci reclamă cu pisicuţele. 😀 După cum ai spus-o, îl miros deja pe al 4-lea…care sigur o să apară, aşa din senin, prin primăvară, după ce-l plasezi la ţară pe al 3-lea. 😦

  • Corina Str
   28 November 2012 at 22:51

   Eu m-am pricopsit intr-un an cu un pisoi cat o palmitza pe care l-am numit Ticaici – si mai taziu , pe scurt Tichi. A murit brusc dupa vreo 6 luni – veterinarul mi-a spus ca poate s-a otravit- dar nu avea cu ce- nu am detergenti sau plante otravitoare. Chestia e ca m-am umflat de plans si nu am fost buna de nimic o saptamana. Faza cea mai lacrimogena a fost la un centru foto unde dusesem la developat un film- aveam pe vremea aceea un aparat Braun cu film – ehe(!) – si tipul care era acolo isi cere scuze ca nu a putut scoate filmul – il pusese gresit in aparat chiar el cand l-am cumparat (avea un sistem de rulare foarte greoi asa ca de cate ori cumparam un film nou mi-l punea in aparat chiar el) iar pe mine ma umfla pansul acolo. Ala se uita la mine ca la felul 7 nestiind ce sa faca – sa ma consoleze sau sa o ia la fuga. Pe acel film aveam poze cu Tichi, cu fiu-meu cu capul spart (cusut cu funditza cu metosept) ma rog si alte evenimente irepetabile, dar lacrimile au fost pentru pisic.

 10. 28 November 2012 at 21:56

  M-am revoltat puţin la primul sezon din “Românii au talent” şi atât, am zis că nu mai rezist să mai urmăresc alte emisiuni de genul ăsta. Şi dacă mă întrebi de ce m-am revoltat, să ştii că habar n-am; îmi dau seama acum că eram foarte pornită pe ceva… atât de pornită încât nu mai ştiu (şi nici nu mai contează pe ce).

  • qatalin
   29 November 2012 at 2:14

   Ai descris perfect senzaţia firească. 😀 )))))))))))
   Când ştii că nu vrei, simţi că nu trebuie şi ai uitat de ce, atunci înseamnă că hotărârea de a nu … a fost cea bună. 😀 Superb!

 11. Koszorus Krisztina - Koszika
  6 June 2013 at 16:17

  multumesc pentru opinia ta, you made my day. 🙂

  • qatalin
   6 June 2013 at 16:45

   I made your day?! 😯 Pfff…. Dacă eşti cine spui că eşti, you just made my year… 😆 Bine, nu puteam să ratez momentul şi să nu public acest comentariu venit (sper…fingers crossed) din partea lui Grace Slick de România. :oops:.
   Cu mare plăcere Krisztina! 😉

   By the way, fie-ţi milă de un biet nerod, şi trimite-mi şi mie (aici sau într-un mesaj pe Fb) acel Smooth Operator cântat la Vocea României. Îl caut de un an, de mai am puţin şi sparg codurile NASA, dar de acel clip tot nu dau… 😦 L-au şters ăştia de la Pro, de zici că erau probleme de fizică atomică şi n-au dorit să cadă în mâna unor neaveniţi… 👿 Săru’mâna anticipat. 😉

 12. Koszika
  7 June 2013 at 18:46

  grace slick de romania?! moama, cum ar spune smiley :)) MULTUMESC! ma crezi, nu ma crezi, nu am video-ul. multa lume m-a intrebat, and i hate to dissapoint people, dar nu-l am. and i’m kinda happy too, nu mi-a placut foarte mult prestatia mea de atunci :)) dar fii sigur, daca dau de video-ul respectiv, o sa-l ai si tu. 🙂 https://www.facebook.com/koszika asta e pagina mea personala de facebook, daca vrei sa ne imprietenim virtual. 🙂

  • qatalin
   7 June 2013 at 20:57

   Da, păi…nu doar asemănările fizionomice m-au făcut să-ţi spun aşa, ci şi look-ul şi vocea. Cel puţin în acel moment în care ai apărut la Vocea României, păreai decupată din Woodstock ’69. 😳 Nu-i de mirare că te-au scos imediat… Exista riscul să te îndrăgească lumea foarte repede (măcar cei care ştiu ce-i aia muzică), şi doar cu descarcerarea ar mai fi putut să te scoată din concursul ăla, pe care sunt sigur că l-ai fi câştigat…dacă ar fi fost pe bune… 😦
   You have it all, dar sunt convins că te-ai lovit de două probleme: 1) eşti unguroaică, 2) nu eşti piţipoancă. Şi cum intoleranţa şi preconcepţiile joacă un rol major în rândul target-ului Pro Tv-ului, n-au dorit să le scadă rating-ul. Presupun că ar mai fi fost şi un 3) ai o personalitate puternică, meaning – n-ar fi putut să facă ce vor din tine.
   Pe Brenciu îl cred pe bune că s-a ofticat, dar nici nu-l suspectez că ar avea cojones, încât să li se opună… Avea un contract semnat cu Pro, aşa că a urmat politica trustului… 😉 Dac’ar fi avut tupeu, le-ar fi spus -Vă foot! N-o scot pe Krisztina, pentru că-i cea mai bună concurentă pe care o am. End of story… Ehh…nevermind

   Nu ţi-a plăcut prestiaţia de atunci?! Pfoaaa!… Mi s-a părut cel mai puternic moment de când s-au apucat şi românii de concursuri de genul ăsta. Oricum, după duelul în care te-au scos, am încetat să mai urmăresc emisiunea, pentru că mi-am dat seama de mânăreala lor…
   O perioadă am spamat Facebook-ul cu acel Smooth Operator, dar între timp l-a scos Pro-ul de peste tot, pentru că le atârna de gât ca o piatră de moară. Cred că le era ruşine de faptul că în primul duel au scos concurenta care trebuia să câştige. 😉

   Apropo de Facebook, din cauza unor neplăcute/nedorite probleme de ordin personal, am închis contul încă din urmă cu vreo lună, menţinând doar pagina deschisă. Însă preconizez că-l deschid în curând…să mai socializez şi eu. 😉 Iar atunci fii sigură că apăs cu amândouă mâinile pe left-click-ul mouse-ului, ca să te add friend. Mulţumesc! 😀 Mă simt onorat… 😳

   • Koszika
    7 June 2013 at 23:28

    eh cacat, onorat :)) de parca ai de ce, dar iti multumesc, ma ung la suflet randurile tale 🙂
    crede-ma, as putea sa comentez ore si pagini in sir despre intamplarile de la V, incepand de la Brenciu, dar bottom line is: decizia era a lui, nu zic ca cei din spate n-ar fi avut de comentat sau n-ar fi avut cuvant in decizii, dar in primul si in primul rand antrenorul ia decizia. si in Iuliana el a vazut vocea unei generatii intregi. stia el ce face. pentru ca 40% care se uita la emisiuni de genul asta sunt pensionari, care-si vad nepotii/nepoatele in concurenti, 50% sunt adolescenti de varsta Iulianei care vor sa fie in locul ei, si cumva se regasesc in ea din cauza varstei, si restul 10%… nu prea mai conteaza. 🙂
    a fost, dupa parerea mea un truc de marketing, si probabil daca eram in locul lui, as fi ales la fel. si cat despre “personalitate”: normal ca vrei un concurent pe care poti sa-l formezi tu, sa-ti lasi amprenta pe el/ea, sa poti zice dupa aia: uite ce am creat. chiar si in alea doua saptamani, in care eram in Buftea, din care 99% n-am facut absolut nimic, am avut o singura ora de “canto”, unde practic nu ni s-a zis nimic nou, in ultima repetitie dinaintea concursului Brenciu a zis ceva de genul: cat de mult a ajutat-o deja pe Iuliana, ce i s-au deschis notele inalte etc. Cacat, de la ce? de la cantat in camera de hotel cu mine la o chitara in “sotto voce”? cred si eu, ca ” i s-au deschis acutele”. Bla. Bla mare, dar trebuia si el sa zica ceva 🙂 in plus, ea avea o voce lucrata deja, cu sute de ore de canto in spatele ei, se auzea ca stie ce face. eu cant din instinct, si asta se simte.
    cat despre etnia mea: sa stii ca am fost mai mult “exotica” 🙂 in afara de un sofer prostovan, care, in timp ce discutam cu mama mea, s-a intors si a zis “vorbiti, mai, in romaneste, nu stiti in ce tara traiti?”, – si atucni m-a durut mai mult lipsa de respect fata de mama mea de 64 de ani, pe care a facut-o “mai”, nu faptul ca mi-a cerut sa vorbesc pe alta limba decat limba mea natala, – nu m-am intalnit deloc cu dispret, sau discriminare, nici macar cu priviri aiurea.
    oricum, m-a ajutat enorm concursul, si ce a urmat dupa concurs, concertele cu Brenciu, care au fost fenomenale, din toate punctele de vedere. Nu-mi pare rau de nimic, asa trebuia sa se-ntample, asta era drumul, punct. 🙂
    nah, deja am vorbit prea mult. 🙂 sper ca nu a reiesit nimic negativ din ceea ce am zis, n-am vrut sa… stiu eu. eu sunt okay, nu m-a afectat foarte tare, dar opinii tot am, si daca mi se da posibilitatea, le impart si cu altii 😉 😛

 13. qatalin
  8 June 2013 at 3:35

  Ştii cum sună ce-mi spui tu de Brenciu? Tras la indigo cu ceea ce a făcut Bitman la ultimul X Factor. Îi spunea unui concurent: -Arăţi bine, dai bine la public, ai joc de scenă, ai carismă… Lasă vocea…acolo umblăm noi la butoane puţin şi iese ce trebuie.
  Exact despre asta e vorba. Şi exact asta a făcut Brenciu. A ales-o pe Iuliana pentru că ei încearcă mereu să formeze noi şi noi Smiley. La arhetip mă refer, nu neapărat la personaj. Ce, Smiley are voce? 😆 Pfff… E un tip cu lipici la un public cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, vinde bine, poate fi folosit în reclame, face rating…perfect! Astea-s pachetele pe care le caută ei. Adică tineri la început de drum, noobi care n-au luat-o în nicio direcţie şi pe care să-i poată ei modela în personaje de care să se folosească ulterior. Că doar n-or investi timp şi bani în cineva care să ajungă pe picioarele lui/ei. Ei sunt ca la fotbal. I invested in you, I own your ass! 😀 Ceva de genul ăsta.
  Tu ai fost atipică pentru că nu puteai fi manevrată precum puţoii şi piţipoancele pe care le caută ei. Degeaba eşti tu exagerat de frumoasă :oops:, dacă ai o stabilitate familială şi eşti ancorată în zona din care provii. Ei caută ceea ce în timpul facultăţii îmi plăcea să numesc oamenii melc. Adică ţi-ai pus 3 chiloţi, 5 perechi de şosete, periuţa de dinţi şi un deodorant, într-un rucsac de purtat pe spate şi după ce te urci în tren, poţi să cobori unde doreşti, pentru că ai cu tine tot ce-ţi trebuie. Sunt convins că nu vor complicaţii cu oameni care au rădăcini undeva.
  Spui de mama ta şi de faptul că te-a deranjat limbajul taximetristului. Păi…exact ce spuneam. Provii din alt mediu, ai o educaţie şi principii dobândite în familie…iar asta în ochii lor înseamnă un minus în ce priveşte manipularea ta. Şi nu-mi spune că nu-i vorba de rasism, pentru că e. 😐 Nu neapărat asupra ta, simţit direct, acolo…printre concurenţi. Eu mă refer la percepţia publică. La target-ul emisiunii. Sunt convins că te-au scos din primul duel, doar pentru că pe oameni precum acel taximetrist, îi strâng chiloţii când se gândesc la eventualitatea, ba chiar posibilitatea ca o unguroaică să câştige un concurs românesc… Şi poate te-ar mai fi ţinut acolo, dar tu eşti şi deranjant de frumoasă şi enervant de talentată.
  Spui de canto. Pfff… Păi Hendrix a fost un geniu fără să ia lecţii de chitară, aşa cum şi tu ai o voce splendidă, fără să iei lecţii de canto. Când e vorba de talent, nu e nevoie să existe conformism şi chestii care trebuiesc bifate. Tocmai asta înseamnă că acel concurs, ca de altfel toate concursurile de acel gen, sunt bazate pe orice altceva, mai puţin pe talent. Cum pwl4 mea să fie vorba de Vocea Românei, când de fapt tu dai afară din prima etapă persoana cu cea mai uluitoare voce din acel concurs? WTF?! Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la X Factor. Slavă Domnului că doar la noi se întâmplă măgării de genul ăsta. Urmăresc îndeaproape X Factor-ul care-l are în juriu pe Simon Cowell, pentru că ştiu din start faptul că nu se căuta Johhny Bravo sau Barbie girls, ci voci senzaţionale. 😉 Look-ul şi talentul tău au fost precum o palmă pe obrazul lor. Iar etnia ta a venit ca o cireaşă pe tort. Ceva de genu’: -Frate, e şi frumoasă şi talentată şi unguroaică. La naiba! N-avem cum s-o scoatem câştigătoare, pentru că prea ne-a umilit!
  Apropo de voci uluitoare…uite doar câteva exemple din ceea ce mi se pare emblematic în această privinţă.

  Mi se pare genial ce-i spune tipul de culoare din juriu (seamănă cu Seal…nu-l cunosc): -Honey you may be thirteen, but your soul is owld. Sunt convins că n-a vrut să spună old, ci acel owld, spus din inimă, cu accentul ăla splendid al afro-americanilor, de parcă zici că-i vorbea de B.B.King… 😉

  După felul în care a cântat Janet Devlin Your song, cred că şi Sir Elton John a simţit un junghi în coaste…pe bune… 😀

  Cum ţi se pare? -Do you have a day job? –Yea, I sling burritos. Un răspuns minunat! Oricum Krajcik a câştigat finala în 2011, cu un Hallelujah cântat divin… 🙂

  După cum l-a imitat spaniolu’ ăsta pe Kurt Cobain, cred că i-a transmis ceva fiori reci pe şira spinării lui Courtney Love… :mrgreen:

  Ştii ce mi se par a avea în comun toţi patru? Niciunul nu a luat lecţii de canto. 😉 Dar cum la noi concursurile despre talent şi voce sunt de fapt despre rating şi ce credem că vrea publicul, degeaba ajung persoane ca tine acolo. 🙄 Dacă ei au senzaţia că you don’t fit in, te scot din concurs şi cu asta basta… Mor de ciudă că n-am apucat să dau jos acel Smooth Operator cât încă nu-l scoseseră Pro-ul. L-aş fi pus aici în continuarea celor patru… 😎

  Spui că ai vorbit prea mult? Uite ce se întâmplă când mă dau eu la vorbă. 😆

  • Koszika
   8 June 2013 at 17:12

   ei bine, la noi inca tot moda aniilor 80-90 e la voga, nu doar in muzica, ci si in mentalitate. concursurile astea mai mult sunt karaoke televizate, ceea ce simon cowell incearca sa evite :)) dar noi inca nu ne-am dat seama. anyway, imitatorul de cobain e chiar bun, dar ideea nu e sa imiti, ci sa personalizezi piesa pe care o canti, chiar daca nu e piesa ta, sau nu e scrisa pentru tine. daca esti destul de “urechist” repede prinzi tonul vocii, care greu se schimba, toata lumea are tonul si culoarea vocii foarte personala, ca o amprenta, if you will, dar daca-l poti schimba cum iti cere stilul pe care-l canti, esti un as.nu avem stilistica, vezi, asta-i cea mai mare problema. nu avem simtul stilului, habar n-avem care-i diferenta intre soul, pop, rnb, blues, reggae etc. vine toate lumea, cum ar fi irina tanase, daca o tii minte, cu floricelele alea de negresa-falsa si canta toate piesele la fel. dont get me wrong, i actually like her, as a person. dar felul in care canta, si cum nu distinge diferentele, e deranjant. 🙂 cat despre smiley, nu vreau sa-i sar in aparare, dar vreau totusi un pic. el nu e doar un produs, el e omul cu idei, caruia nu-i e frica de nou, si chiar daca nu are el vocea de inger al lui stevie wonder sau altcineva, tot reuseste sa vina cu niste idei originale, SCRISE DE EL, which rarely happens nowadays, mai ales aici in Romania, unde 89% din piese sunt “scrise” de moga pe banda rulanta. are si mesaj, are si look, si mai are si o personalitate draguta. spre deosebire de altii, n-as da nume. nu intotdeauna e vorba despre voce, take bob dylan sau johnny cash as an example, dar in concursurile de genul acesta ar trebui macar un pic sa fie vorba si despre voce. 🙂
   i totally agree with everything you said, by the way, doar ca-mi place si mie sa vorbesc

   • qatalin
    8 June 2013 at 18:38

    Perfect spus karaoke televizate. Exact asta se întâmplă la noi. Cu amendamentul că ai noştri încearcă să facă şi show…adică nu-s genul ăla de karaoke, la care poţi vedea urcând pe scenă şi câte o grasă transpirată care mai mult gâfâie primele strofe, după ce a obosit parcurgând distanţa dintre masă şi scenă, dar şi un proaspăt părăsit de nevastă, plin până-n gât de bere+vodkă şi care uită fiecare cuvânt în parte. 😆 La noi singura modificare adusă este încercarea de a face coregrafie, joc de scenă, este adus public urlător în sală (care să producă ore-n şir acel –UUuuUuuUuuuuUUuu!!! stupid), totul cu scopul de a face rating. Fără rating nu s-ar justifica investiţia lor în acel show, dar mai ales, premiul măricel oferit de sponsori. Şi atunci, dă-le naibii de voce, talent, stil (cum bine spui) şi alte chestii care contează când vine vorba de muzică. Se axează pe look, aparenţe, superficialitate şi cerinţa publicului – asta contează în showbiz-ul românesc…
    Cu Smiley n-am nimic…pe bune. Eu vorbeam de tipologia lui, nu de el, ca şi exemplu concret. Se ia una bucată băiat care să arate bine, drăguţ, cu lipici la un anumit gen de public şi se investeşte în el ani în şir, producând profit de pe urma prestaţiei lui. Că doar Smiley n-a apărut de ieri de azi. E de ani buni în mijlocul evenimentelor. Dacă azi interpretează piese compuse de el, jos pălăria! Însă am mari dubii cu privire la începuturile carierei lui. Eu despre acel moment incipient vorbesc. Se caută vedete cu matriţa în mână. If you don’t fit, tough luck…ceva de genul ăsta.
    Spui că nu vrei să dai nume…şi te înţeleg. 😛 Eu aş da, dar nu reţin numele… 😦 Ştiu că e unu’ care a cântat în disperare o piesă în care se văita că nu poate dormi vara. Şi când spun în disperare, chiar la asta mă refer…adică omu’ îl concurează cu brio pe coreanu’ ăla cu Gaynum style. 😉 Şi mai e unu, chiar mai amuzant decât ăsta, pe care de câte ori îl văd în drumul meu cu telecomanda surfând printre canale, în fiecare videoclip îşi ridică din 5 în 5 secunde tricoul să se vadă că a fost la sală şi are abdomen six pack. 😆 Îmi pare foarte rău că nu le ştiu numele… 😦 Ah, uite! Ştiu şi eu un nume. Şi asta pentru că mi-a rămas în cap din cauză că a fost pomenit cu ocazia fiecărei ştiri. Antonia. -Ce frumoasă e Antonia când… (şi acum se poate adăuga orice): spală vase, tencuieşte, se scobeşte-n dinţi, urcă scările, duce gunoiu’… Hmm, poate nu şi atunci când duce gunoiul, pentru că n-aş vrea să-l supăr pe Artanu cu a lui Violeta. 😉
    Uite şi un exemplu care mi se pare pozitiv. Şi asta doar dintr-un singur considerent – personalitatea. Comparativ cu toate fufele, Inna mi se pare că are ceva aparte. Şi nu contează faptul că a ales să cânte acel gen de bălării, sau că are o întreagă echipă în spatele ei, ci în ochii mei contează că are o personalitate foarte puternică, lucru care se vede din felul în care-şi menţine un anumit drum, din discursul public şi din diferenţa pe care o menţine între ea şi cele ale căror unic scop în viaţă este apariţia în revistele de scandal.
    Şi ca să vin imediat cu un contraexemplu, ce spui de Delia Matache? Mereu am considerat-o o fufă penibilă, însă a existat un moment în care reacţia firească de râs pe care mi-o stârnea de câte ori o vedeam, mi-a fost transformată într-o tristeţe sinceră şi o compasiune totala faţă de săraca fată prostuţă. 😦 Am văzut-o în acest moment:

    Păi frateeee…când poţi să cânţi aşa, ce motiv ai să te împopoţonezi precum un pom de crăciun şi să-ţi menţii o aură de piţipoancă?! Iar interpretarea ei de aici se mulează perfect pe ce ai spus tu. Adică să ai ureche, să prinzi tonul melodiei, să urmezi linia melodică, dar să adaugi ceva personal. Ceea ce face ea aici, interpretând într-o notă personală, dar extrem de plăcută, Sweet child of mine.
    Lucru care mă face să cred că am dreptate…din păcate. Se caută facilul şi se alimentează prostia. Dacă Smiley şi Delia, plus mulţi alţii ca ei (i-am nominalizat pe ei pentru că nu ştiu alte nume), ar ridica ştacheta şi ar interpreta piese la nivelul maxim al capacităţilor lor vocale, atunci şi publicul i-ar urma. Dar nuuuu…ei fac tot felul de tâmpenii şi alimentează exact acea mentalitate găunoasă, care a dus muzica românească acolo unde se află acum… 😦 Iar într-o asemenea piaţă, evident că un artist ca tine n-are ce naiba să caute… Cum să vii tu şi să cânţi ceva cu adevărat interesant, cu o voce minunată, fără să te încolonezi în grămada lor? Păi vrei să le strici jucăria? 😉

 1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: