Home > Uncategorized > Pe Băsescu îl invită în mod public de ani de zile, dar le e frică de Banciu?! Intactul n-are tact.

Pe Băsescu îl invită în mod public de ani de zile, dar le e frică de Banciu?! Intactul n-are tact.

BrainwashedSpre deosebire de ceea ce cred tinerii frumoşi şi liberi care protestează de mai bine de două luni împotriva proiectului Roşia Montană aflându-se într-o inerţie amuzantă după ce iniţial fuseseră manipulaţi în cel mai evident mod posibil, o televiziune (mai ales una de ştiri) nu este o asociaţie filantropică de binefacere, ci o societate comercială al cărei obiect de activitate are ca scop producerea de profit. Având acest lucru în vedere, mi s-ar părea inoportune reproşurile pe care privitorii le-ar putea face unui trust media, întrucât fiecare patron îşi conduce S.C.-ul după bunul plac, iar televiziunile nu au un rol educativ asumat, ci unul comercial…la fel de asumat. 😉
Cu toate astea, în calitate de consumator al produsului oferit de televiziuni în piaţa media românească, am şi eu dreptul să-mi exprim o părere cu privire la calitatea emisiunilor, dar mai ales cu privire la politica trusturilor respective, care mi se pare mult mai ofertantă din punctul de vedere al înţelegerii direcţiilor pe care mogulii media le adoptă în funcţie de interesele lor personale. E mai uşor de înţeles făgaşul pe care o apucă o anumită televiziune înţelegându-i politica editorială, decât urmărind o anumită emisiune.
În cazul de faţă, după cum lesne se înţelege şi din titlu, mă voi referi la trustul Intact, în interiorul căruia au existat destule cutremure în ultima vreme, cu o magnitudine considerabilă pe scara Voiculescu, toate având epicentrul în zona bunului simţ.
Urmăresc Antena3 de pe la sfârşitul lui 2006, când începuse deja să fie evidentă opoziţia faţă de regimul Băsescu, în care s-au poziţionat din considerente economice. Nu am dovezi în acest sens, însă în opinia mea, faptul că n-au pupat în cur puterea precum toate celelalte televiziuni ale ultimilor 24 de ani, a fost doar o mişcare pur managerială, făcută de oameni abili, care şi-au dat seama că urcarea pe valul anti-putere le aduce mai mulţi bani în buzunar (privitori mulţi-rating-reclame-contracte-bani) decât letargia unei televiziuni clasice, fără vlagă şi plictisitoare.
Intact Media GroupŞtiu că multă lume i-a catalogat în timp drept stindarde ale luptei împotriva nelegiuirilor regimului semi-totalitar păstorit de Băsescu, fără să realizeze că de fapt ei făceau totul doar pentru bani. De ce cred asta? Pentru că nu cred în empatie la nivel macro. Faptul că unui om ar putea să-i pese de suferinţa altui om, nu înseamnă că printr-o rară alinere de planete s-au întâlnit în acelaşi trust media zeci de realizatori şi directori editoriali cărora le pasă de binele comun al societăţii şi de atâta bunătate care dădea afară din ei, au început să lucreze în folosul cetăţeanului, pasându-le de suferinţa acestuia… Aiurea! 😆 Au văzut în timp că opoziţia atrage rating, au constatat cu mulţumire că numărul zerourilor din coada cifrei de afaceri se mărea, aşa că au adoptat tactica -Jos Băsescu! 24/7. Simple as that!
Este într-adevăr o reţetă de succes, pentru care îi felicit în cel mai antreprenorial mod posibil. Dacă la ea mai adaugi şi afilierea CNN cumpărată cu bani grei, atragerea oamenilor de marcă pentru a avea spate şi asimilarea simbolurilor naţionale în campanii de tipul celor în care pe tricolor era scris unire, sau cel mai mare steag din lume, obţii o televiziune care într-un subiectivism asumat şi afişat constant, dă la gioale puterii şi (nu mai contează din ce motive) este alături de cetăţean, care se bucură că are o alternativă, chiar dacă într-un mod eronat îi considera pe realizatorii acelei televiziuni a fi repere sociale, nu angajaţii unui S.C.
Până aici toate-s bune şi frumoase. Nimic nu mi se pare blamabil. Şi-au asumat rolul de vârf de lance în lupta anti-Băsescu, au jucat rolul trompetei USL, au ţipat seară de seară anti-PDL/Băsescu/Boc, motive pentru care m-am numărat printre telespectatorii lor fideli ani de-a rândul. N-am căzut în capcana idolatrizării aidoma nucleului lor dur de telespectatori, dar m-a mulţumit teribil de mult faptul că existau totuşi voci în eter care croncăneau foarte acid la adresa celui mai arogant regim politic postdecembrist.
VaranulÎntre timp însă, au început să se schimbe lucrurile. PDL e pa, Boc aidoma, Băsescu mai are un an, iar USL-ul care s-a bazat pe Antena3 în perpetua campanie electorală a anilor 2008-2011, cu vârf pe 2012, are o putere de 70% în Parlament şi Guvern propriu. Long story short, Antena3 s-a transformat instantaneu din televiziunea opoziţiei în televiziunea puterii. Ştiu că mulţi oameni încă nu realizează acest aspect, pentru că într-un mod foarte abil, Antena3 a reuşit să pară a fi tot în opoziţie, câtă vreme continuă să dea în Băsescu de dimineaţa până seara, fără încetare. Ştiu, ştiu…Băsescu are serviciile şi justiţia. Aşa şi!? Dacă ai voştri au fost incapabili şi de la înălţimea unui vot de 70% i-au numit tot pe oamenii lui Băsescu la conducerea tuturor serviciilor secrete şi în justiţie, eu ce să vă fac?! Nu eu i-am dat ordin lu’ Ponta să-i pună slugile lu’ Băsescu la şefia DNA şi la Parchete…
Revenind, nici până aici nu mi se pare ceva inadecvat în politica trustului Intact. Îşi văd sacii în căruţă, se folosesc de orice tertip pentru a-şi aburi nucleul dur de telespectatori că ei sunt de fapt tot în opoziţie şi-şi văd de treabă mai departe înjurându-l pe Băsescu, detaşaţi fiind de faptul că USL-ul a cărui goarnă au fost în ultimii…mulţi ani, are deja aproape doi ani de când se află la putere. Nu le pot reproşa nimic din punctul ăsta de vedere, întrucât spre deosebire de tinerii frumoşi şi liberi, eu nu consider că-i televiziunea lu’ mama, aşa că Voiculescu şi armata lui de realizatori tv, pot face orice doresc, Intact-ul fiind moşia lor, nu a mea. Dacă ei consideră oportună puparea-n cur a actualei puteri şi continuarea atacurilor asupra lui Băsescu, n-au decât… Nu eu le fac politicile editoriale şi nu eu le trasez sarcinile de muncă, sau ordinele pe unitate…că doar nu-s toţi neînstelaţi… 😉
Numai că spre deosebire de perioada în care ei chiar erau în opoziţie, evenimentele ultimelor luni m-au făcut să-mi reconsider părerea despre bruma (cu b mic :cool:) de deontologie pe care se chinuiau să o păstreze pentru a mima profesionalismul. Şi nu mă refer neapărat la plecări…
Victor CiutacuPrimul care a plecat, Victor Ciutacu, era omul pe care-l admiram cel mai mult în acel trust. Tocmai pentru că era şi este…om. Special n-am folosit cuvântul jurnalist. Vorbe Grele a ridicat mult Antena3, care pe lângă istericale şi spume la gură, începuse odată cu emisiunea lui Ciutacu să aibă telespectatori şi din alte sfere ale societăţii. Plecarea lui n-am considerat-o niciodată ca fiind o fugă de şobolani speriaţi când simt că vasul începe să ia apă, aşa cum Mircea Badea s-a exprimat în urmă cu doar câteva zile, în încercarea de a-i taxa pe Oreste şi pe Bendeac. Fără să-şi dea seama (sau poate a făcut-o voit), a lovit şi în Ciutacu prin acele…vorbe grele 😉 adresate celor doi nou plecaţi, chiar dacă susţine că-i rămâne prieten… Nu l-am auzit să facă o delimitare între plecarea lui Ciutacu şi plecările lui Oreste şi Bendeac, însă l-am auzit spunând -Cei care au plecat, au plecat din laşitate, precum şobolanii care se sperie când li se pare că vaporul începe să ia apă. Aşadar l-a inclus şi pe bunul lui prieten în tagma laşilor.
De ce a plecat Ciutacu? N-am de unde să ştiu, însă îmi pot da cu părerea. În opinia mea, el niciodată n-a fost isteric. Ah, ok…şi el este un om înverşunat şi deseori categoric, pe chestii pe care le consideră principiale, însă nu-l văd ca fiind genul cu spume la gură. Probabil că scârbit fiind de isteria de tip rupe-i capu’, a dorit să facă televiziune şi atât…fără să-şi toace nervii mai mult decât necesar. Cred că o fi mirosit în şedinţele din biroul lui Gâdea, că urmează să-l frece tot pe Băsescu (chiar şi după ce USL-ul va fi la putere), aşa că i-o fi ajuns omului să strige -Jos Băsescu! ani de-a rândul fără niciun efect (câtă vreme nici măcar la a 2-a suspendare n-au reuşit să-l dea jos pe proaspătul agronom).
Oreste TeodorescuPlecarea lui Oreste mi se pare că ţine mai mult de latura relaţiilor intime, de prietenie, pe care le avea cu Mircea Badea, aşa că n-aş dori să aprofundez subiectul. Omu’ are anumite convingeri, este un credincios căruia (în opinia mea) îi lipseşte în totalitate realismul, aşa că într-o lume în care ajungi să crezi în mai multe entităţi decât în Dumnezeu, începi s-o cam iei pe câmp. Comuniunea lui om-natură, materializată prin desăvârşita şi nenaturala dragoste faţă de patrupede şi galeriile romane, recunosc uluit că se afla dincolo de capacitatea mea de înţelegere. Să nu ai deloc rădăcini stabile în anno domini 2013 şi să faci referire la Zamolxe, daci, frăţia codrului cu românu’ şi dorinţa aproape bolnăvicios de legionară de a nu ne vinde ţara, când de fapt ne muşcă de cur globalizarea, iar România e membru UE şi NATO, mi se pare că frizează patologicul, aşa că prefer să nu mă arunc în epitete şi aprecieri la adresa unui om care aflat sub ascunzişul dogmelor se încurcă singur în aprecieri logice…
Şi totuşi, oricât de surprinzător ar putea să pară, plecarea lui Bendeac a fost cea care m-a făcut să reconsider opinia pe care o aveam faţă de trustul Intact, respectiv Antena3. Nu prin prisma personajului, ci din cauza felului în care mai marii Antenei3 au crezut de cuviinţă să gestioneze acel scandal.
Mihai BendeacDupă cum se ştie, Bendeac a dorit să-l invite pe Radu Banciu în emisiunea lui, iComedy, fapt care i-a făcut pe isterizaţii Antenei3 să sară de cur în sus ca arşi, să-i bage pumnu-n gură şi să-i interzică imitarea, invitarea şi nominalizarea anumitor persoane în respectiva emisiune, fapt ce a dus la plecarea sa de bunăvoie şi nesilit de nimeni
În tot acest scandal, pentru mine nu contează că Bendeac are momente de geniu şi simte ca un adevărat artist, sau că Banciu e un adevărat pamfletar şi are un umor demenţial (deloc întâlnit în România ultimilor 24 de ani), ci contează abordarea Antenei3. În urmă cu vreo patru ani, în campania electorală din 2009 când toţi realizatorii Antenei3 se chinuiau să-l scoată pe a lu’ Că…pardon :mrgreen:, pe Crin Antonescu Preşedinte, Gâdea (nealesul la lapte gros în copilărie, pianistul cu frunte lată, inadecvatul insipid, ternul adventist lipsit de umor, ilegalul deţinător de sare şi piper cumpărate, întrucât nu l-a înzestrat mama natură cu propriul pachet de condimente) striga gâtuit de propria-i nerăbdare din glas, apostrofându-l pe Băsescu şi arătându-i imagini de pe Fox News, cel mai aprig şi vehement post tv anti-Obama, care în campania electorală din Statele Unite, l-a invitat pe Preşedintele pe care-l mâncaseră de cur infinit mai rău şi mai de neiertat decât o făcuseră ei cu Băsescu…şi culmea, Obama răspunsese pozitiv invitaţiei. Aşadar, reproşul lor de atunci era ceva de genul -Dom’ Băsescu, uite cum se comportă un şef de stat cu cojones. Vine în emisiunea celui mai celebru realizator anti-Obama şi poate purta o discuţie tete-a-tete cu respectivul. Şi sunt de acord cu ei. Asta înseamnă curaj în politică, dar în acelaşi timp înseamnă curaj şi în trustul media care îşi asumă o asemenea invitaţie. Spre lauda trustului Intact, ei adresaseră acea invitaţie chiar înainte de campania electorală din 2009, dorindu-şi să-l prindă la înghesuiala pe Băsescu, pentru a-l desfiinţa prin întrebări corecte dar dure.
Radu BanciuNumai că acum suntem în 2013, Băsescu este încă Preşedinte datorită democraţiei mutante, în care un Preşedinte numit în funcţie de 5.2 milioane de voturi, nu poate fi dat jos de 7.4 milioane de voturi, iar lor le e frică de Banciu… 😆 Ştiu, ştiu…nu le e frică per se, ci nu vor să-l admită drept competitor al Antenei3, cu reale valenţe de pamfletar, carismă şi fler. De-aia nici nu-i spun numele pe post. Consideră că tratându-l cu indiferenţă, prefăcându-se că nu există, chiar ajunge să nu existe, mergând pe ideea că e mai bine să nu-i facă deloc publicitate, decât să-i facă publicitate negativă. -Ohh, cât se înşeală. 🙂 Tocmai din acest motiv (sau mai bine zis – şi din acest motiv) este perceput ca fiind un adversar redutabil. Dacă nici măcar nu-i pot pronunţa numele şi nu-i pot nominaliza emisiunea, înseamnă că admit tacit faptul că le stă-n gât… 😉 Pentru că de fiecare dată când vor să-l taxeze pe vreun nefericit netalentat de la oricare televiziune, îl desfiinţează într-o singură emisiune de-a lor şi din punctul de vedere al imaginii, respectivul e PA! Şi totuşi singurul care-l apostrofează este Mircea Badea, care după ce s-a abţinut un an şi ceva de când exista emisiunea Lumea lui Banciu, a recurs la stratagema de a-l numi cap de porc şi la a se scălâmba într-un mod hidos, crezând că aşa îl imită. A făcut-o pentru că-i bâţâia capu’ de nervi, după ce seară de seară, Banciu îi toca mărunt.
Mircea BadeaDacă e să nu suport ceva care să aibă tangenţă cu întreaga societate, nimic nu mă scoate din minţi mai rău decât lipsa exemplului personal. Începând cu poliţiştii care staţionează cu maşina pe trecerea de pietoni, în staţiile de autobuz, sau în intersecţii, pentru a-şi scrie nişte acte, sau pentru a juca X şi 0, continuând cu preoţii care propovăduiesc smerenia, lepădarea de sine şi ajutarea săracilor, dar ei au maşini de lux, straie cusute cu fir de aur care valorează sute de milioane şi le cer bani pentru orice slujbă până şi celor mai sărmani credincioşi, medicii care au pe uşa cabinetului câte un poster care înfăţişează doi plămâni sănătoşi, textul alăturat imaginii fiind în legătură cu renunţarea la fumat, iar ei îţi vorbesc de după un birou învăluit în nori groşi de fum în timp ce pufăie tebecistic a 38-a ţigară din acea zi şi ajungând până la realizatorii tv care dimpreună cu întregul trust în care lucrează, clamează coaiele la modul figurat atunci când vine vorba de curajul de a-l invita pe laşul de Băsescu, dar se baricadează după cazemata construită din pernele de la canapea când vine vorba de momentul invitării unui adversar de-al lor care-i face din vorbe de vreo doi ani…
N-am nimic împotriva Antenei3 care şi-a asumat şi menţinut subiectivismul şi postura de post tv anti-Băsescu. N-am nimic de împărţit cu S.C. Intact S.R.L. care face profit colosal de pe urma asocierii cu lupta opozantă, pe care mulţi nefericiţi încă o mai considera oportună, câtă vreme ei pupă-n cur puterea dar se prefac a fi în opoziţie…sanchi… 😉 N-am nimic împotriva realizatorilor care din considerente personale şi pentru că-s oameni ca toţi oamenii, pot avea momente în care de nervi şi pentru că li s-a pus pata, nu vor (sau după caz, vor) să facă anumite genuri de emisiuni, cu anumiţi invitaţi. N-am nimic împotriva politicii trustului, care încearcă să se disocieze de anumite persoane şi să se asocieze cu alte persoane, conform propriilor…interese (nicidecum crezuri, convingeri, sau idealuri… ;)) Însă am ceva cu laşitatea unor oameni de televiziune, care de la înălţimea uriaşei cote de audienţă se băteau cu pumnii în piept cum că Presedintele-i fricos şi nu vine la ei într-o emisiune, dând exemplu relaţia Fox News-ului cu Obama, dar când li se oferă ocazia să demonstreze că nu se dezic de ceea ce clamează, dau cu mucii-n fasole instantaneu, doar pentru că aşa vrea muşchii lor de baEţi duri ce se află
Mihai GadeaŞtiu că Băsescu oricum n-o să vină (cel puţin cât timp se afla în exercitarea mandatului de Preşedinte) în studiourile Antenei3. Ştiu că şi dacă venea Banciu ei nu câştigau nimic, întrucât nu l-ar fi convins astfel pe Băsescu să accepte invitaţia. Dar măcar îmi arătau mie, privitorului care i-am creditat ani de zile cu prezumţia de bună intenţie, că-şi respectă calea aleasă, că au demnitate şi că sunt conştienţi de puterea exemplului personal. N-aveam nevoie să-mi cânte Gâdea o serenadă, acompaniat de Badea la pană prinsă de cur, Ursu la cinel şi Radu Tudor la buhai, pentru a-i crede că-s oameni consecvenţi, adevăraţi profesionişti… Bine, poate dacă mi le trimeteau puţin pe Alina Petrscu, Maria Coman şi pe Iulia Zgripcea… 😈 dar să nu deviem… 😛 Aveam nevoie doar să pot spune -Uite băi frate, că au sânge-n pulă. Au avut tăria să-l accepte pe Banciu-n emisiune. Pot trece peste divergenţe de opinie şi-mi demonstrează că-s într-adevăr oameni de televiziune.
Dacă mi-ar fi oferit ocazia să pot spune asta, ar fi însemnat că-s într-adevăr CNN de România, pentru că ar fi făcut exact precum Fox News-ul American, lăsând la o parte divergenţele şi comportându-se aidoma unor gentlemani veritabili. Neputând s-o facă, îmi arată că au căzut în capcana românismelor ancestrale, care i-au făcut să gândească pe sistemul -Cine bă?! Ăla?! Dă-l în mă-sa! Cum să vină lepra aia la mine-n ogradă, după ce m-a înjurat şi pe mine şi pe patronu’ meu?! Las’ că-i arăt eu lui şi lu’ ăl’ de l-a invitat. Futu-le muma-n cur de japiţe! Şi mă duc şi-n prima ediţie după ce pleacă dizidentu’, ca să le arăt eu tutror că io-s şefu la mine-n sufragerie, băă! Şi dacă-l prind, îi rup şi capu’. Capu’ ăla de porc. Ştiu eu o schemă de la MMA, PLM, sau de la FMM. Caz în care-şi dau arama pe faţă şi-mi demonstrează mie, privitorului, că Intactul n-are tact.

Dan VoiculescuÎnchei dedicându-le o melodie realizatorilor Antena3 care au putere decizională în acel post de televiziune, dar şi şefului lor, patronului Intact Media Group, mogulului, Voiculescu…nea’ Dan, Felix, varanul, securistul. Mi se pare că melodia se potriveşte de minune cu situaţia lor, din mai multe motive. Dropkick Murphys sunt o trupă de celtic punk, cu rădăcini bine înfipte în Scoţia. Pe lângă asta, testosteronul emanat de sound-ul lor, cu siguranţă le prinde bine ilegalilor purtători de kilt-uri, cărora le lipseşte acel gen de bărbăţie de tip scoţian-gentleman, pe care doreau s-o mimeze. Dacă tot o ard scoţian style :lol:, le reamintesc faptul că William Wallace nu şi-a scuipat plămânii strigând ani în şir că le rupe capu’ englezilor, iar când în sfârşit i s-a oferit ocazia, a plecat la cules de floricele pe dealurile Scoţiei… 😉 Ţin minte că atunci când eram copil (şi fizic, nu doar mental :mrgreen:) era un gen de bătăuşi care se îndepărtau zece metri şi începeau să te înjure, iar când te apropiai să le-o dai, începeau să fugă, după care se opreau iar la o distanţă apreciabilă pe care ei o considerau safe şi începeau iar să te înjure… Aşa şi ei… Când ajunge să fie doar gura de tine, pentru că eşti incapabil să te ridici la înălţimea propriilor tale cerinţe, stabilite chiar de către tine, atunci mai bine te laşi de sportul ăsta, pentru că de la un anumit moment de cotitură devine evidentă lipsa ta de bărbăţie…mai bine spun manhood (dacă tot vorbim de scoţieni), pentu că este un cuvânt care implică mai multe aspecte… 😉 Sau dacă nu te laşi (nu-s eu în măsură să le dau sfaturi manageriale ;)), măcar asumă-ţi postura de laş…caz în care semnele de întrebare în legătură cu cei care au părăsit corabia, pot fi îndreptate în sens invers…
Şi de ce nu, le dedic melodia asta şi pentru că într-un mod metaforic absolut amuzant, lor şi telespectatorilor lor fanatici, incapabili să discearnă ridicolul situaţiei în care se află, li se potrivesc foarte bine versurile… 😆

She had excuses and she chose to use them
She was the victim of unspeakable abuses
Her husband was violent, malicious and distant
Her kids now belong to the state of Massachusetts!

They’ve been taken away!!
They’ve been taken away!!

[Chorus:]Brainwashing television
Billy was the bright one, Tommy’s off his head
Mother loved them both the same
At least thats what she said
I don’t predict the future
I don’t care about the past
Send them both to D.S.S
Now you had your chance
The posion stole your babies
The judges took your rights
You can have your children or the night!!!

I supposed you’ve been a victim
Though I suspect you may have lied
Have you lost all ambition
Won’t you give this thing a try
If you can’t and you fail won’t be the only loser
These kid don’t stand a chance with you in their future!!

They’ve been taken away!!
They’ve been taken away!!

[Chorus]

The posion stole your babies
The judges took your rights
You can have your children or the night!!!

Advertisements
 1. Stormwatch
  21 November 2013 at 12:53

  ***** (cinci stele)

  • qatalin
   21 November 2013 at 13:31

   Thanx!

 2. elly weiss
  25 November 2013 at 16:23

  In general ai dreptate in articol.
  Insa referitor la Banciu…habar n-am de ce trebuia sa ia amploare povestea asta. Mi se pare o basica umflata exagerat si care s-ar putea sa ascunda altceva. Mie mi-e antipatic rau Banciu si daca ceva o avea in cap si poate si ceva fler, asa cum zici, despre carisma nici nu poate fi vorba. Eu, cel putin, n-am vazut-o… pana acum. Poate o tine ascunsa 🙂
  Si trebuie sa spun ca imi sunt antipatici uneori si Bendeac si chiar si Badea cateodata (uite ca pe toti ii cheama cu “B”). Asta ca sa nu se inteleaga ca doar Banciu mi-ar fi antipatic. Dar el e pe locul I. 😉

  • qatalin
   25 November 2013 at 17:35

   Nici eu nu le fac Icoană lui Bendeac, sau Banciu, dar având în vedere subiectul pe care l-am tratat, cei doi chiar mi s-au părut opozabili într-un sens apreciativ celor din Antena3, respectiv Mircea Badea şi Gâdea. Primul din postura sa de om căruia i s-a interzis să-l imite pe Mircea Badea, Voiculescu, Banciu (pe Banciu neavând voie nici măcar să-l invite în emisiune), iar cel de-al doilea din postura sa de adversar direct al lui Mircea Badea, cu reale valenţe de pamfletar, fiind un realizator tv care a demonstrat că nu este deloc imposibil să faci ceea ce face Mircea Badea, ba chiar cu real succes (având în vedere şirul celorlalţi care au încercat şi au eşuat lamentabil).
   Povestea a luat amploare tocmai din cauza acelor românisme… Nu s-au putut abţine. N-au putut mima decenţa şi bunul simţ. Când au văzut că nu mai ţine, au preferat s-o dea pe faţă în loc să aleagă calea gentlemanilor, dovedind astfel că…nu sunt…
   Spui că povestea asta ar putea să ascundă altceva. Tocmai de aceea am preferat să amintesc şi de plecarile lui Oreste şi a lui Ciutacu (pe care Mircea Badea a preferat să-l asocieze la grămadă cu cei pe care i-a numit şobolani laşi), pentru că în urma plecărilor importante din ultimul an, se poate observa cu uşurinţă talibanismul celor din acel trust. De multe ori chiar realizatorii tv ai Antenei3 au fost cei care clamau scindarea societăţii de către Băsescu şi efectele nocive aduse de acea polarizare şi postare a oamenilor în tabere adverse (unii împotriva celorlalţi), însă devine din ce în ce mai vizibil faptul că şi ei se încadrează în acelaşi trend al înverşunării (fie l-au imitat cu buna ştiinţă pe Băsescu, fie s-au transformat involuntar de-a lungul anilor, mimându-i comportamentul) întrucât nimic din ceea ce fac nu lasa să se întrevadă acel comportament empatic/de bun simţ pe care de multe ori îl clamaeza, ci ajung să-şi ridice poalele-n cap întocmai ţaţelor de la piaţă. Caz în care chiar am dreptul să spun că nu-s sub nicio formă CNN de România, ci televiziunea balcanică a unui fost securist…

 1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: