Home > Politică. > Mi s-a rupt… USL-ul. Bantonescu Preşedinte!

Mi s-a rupt… USL-ul. Bantonescu Preşedinte!

TRAIAN BASESCU - DECLARATIINu că ar fi o surpriză prea mare. Cu toate că a fost o vreme în care credeam c-o vor rupe-n fericire abia după prezidenţiale. Îi credeam doar calici, nu şi proşti. Mi-au dovedit contrariul. Dar până şi la asta mă aşteptam într-o oarecare măsură, câtă vreme se fac mai bine de doi ani de când spuneam că pleacă hoţii şi vin proştii. Pentru că n-ai cum să fii decât inimaginabil de prost, în momentul în care rupi o alianţă care controlează practic întregul aparat de stat (mai puţin preşedinţia).
Ceea ce mă face să realizez câtă importanţă are funcţia de Preşedinte în plan intern. De ce are doar în plan intern? Pentru că este dovedit faptic, fără urmă de tăgadă (cel puţin în urma evenimentelor din ultimii…aproape opt ani), că toate deciziile importante cu privire la stabilitatea macroeconomică, drumul ales în politica externă şi viziunea geo-politică a României (dacă o exista aşa ceva şi în gândirea policitienilor noştri) sunt dictate cuvânt cu cuvânt de afară. Acele atribute atât de importante, care definesc independenţa şi suveranitatea unui stat, nu ne mai aparţin. Cei care ne conduc sunt doar trimişii Bruxellesului (prin Merkel) şi a NATO (prin Obama). Suntem cu toţii vasalii diriguitorilor care au putere, bani şi influenţă.
În rest, e vrăjeala noastră internă. Abureala ieftină pe care ne-o servesc zi de zi, cu scopul de a capacita electoral cât mai mulţi creduli, în vederea obţinerii unor funcţii care să le ofere acces la fonduri. Atât şi nimic mai mult. Este ca şi cum se luptă care să fie sclavul mai marilor care ne conduc de afară. Ai noştri se ceartă care să fie cel care răspunde la telefon în momentul în care sună pe linia din străinătate…
Iar motivul pentru care fac asta este din ce în ce mai evident. Constituţia României este concepută într-un asemenea fel, încât Preşedintele are atribuţiuni foarte mari în ce priveşte justiţia şi serviciile secrete. Suntem o democraţie prezidenţială, nu parlamentară, caz în care rolul activ al Preşedintelui în plan intern este unul copleşitor de mare.
MerkelCa atare, dorinţa furibundă a liderilor fostului USL, a fost, este şi va fi, obţinerea acelor pârghii atât de importante în ce priveşte jocul nostru de-a puterea, în care ne minţim că noi contam cu adevărat. Şi asta pentru că s-a văzut foarte clar că nici măcar un Parlament condus cu o majoritate de 70%, un Guvern propriu şi comanda tuturor fondurilor din bugetul de stat şi din surse europene, n-au putut stopa intrarea la puşcărie a unui număr considerabil de pioni care credeau că au scăpat odată ce ai lor ajunseseră la putere.
Atât de important este faptul că Băsescu este cel care joacă un joc de Şah în care el are doar două piese (regina şi un turn), încât degeaba ceilalţi au toate piesele dacă le lipsesc cele pe care le controlează actualul Preşedinte. Băsescu le-a demonstrat că degeaba au ei banii, dacă el are cătuşele… Degeaba erau ei liderii de facto ai întregului aparat de stat, dacă decizia sentinţelor judecătoreşti ţintite bine se află în pixu’ lui… E ca şi cum te-ai căsători cu cea mai frumoasă şi sexy femeie din lume, pe care o doreşti de simţi că-ţi zboară nasturii de la prohab doar când o vezi, care are grijă de tine, face cumpărături, spală, găteşte, câştigă enorm de mulţi bani, te face să râzi, te susţine în orice-ţi propui, îţi face surprize, nu te cicăleşte etc…dar se fute cu toţi vecinii şi cunoscuţii tăi, mai puţin cu tine… Eventual o face şi cu tine-n casă, pentru ca tu să auzi şi chiar să vezi ceea ce se întâmplă, astfel încât să agonizezi şi mai mult. Aşa şi proştii ăştia… Controlau totul, mai puţin deliciul fiecărei găşti care ajunge vremelnic la butoane – justiţia şi serviciile secrete. De doi ani de când sunt la putere erau constant excitaţi, dar nerefulati… Au trăit un constant masaj fără finalizare…

Într-o atare situaţie, primul lucru pe care l-am spus când a eşuat referendumul în urma căruia 7.4 mil. voturi n-au putut să-l dea jos pe unu’ care fusese numit cu 5.2 mil voturi (o altă anomalie care a demonstrat cât de puţin contăm noi…chiar şi majoritari fiind şi cât de mult contează ce vor decidenţii externi), a fost -Antonescu nu va mai fi Preşedinte. De ce credeam asta atunci? Pentru că urmau doi ani de erodere a unui USL cât China de mare, dar mai ales pentru că în aceşti doi ani, toate japiţele din PSD urmau să-l mănânce de cur pe Ponta, cerându-i să candideze el, pentru a fi ei liniştiţi cu privire la acel clinchet cristalin al cătuşelor. Şi cum Ponta nu-şi putea pune întregul partid în cap (pe care şi-l pusese deja în urma alianţei cu PNL) pentru că altfel ar fi însemnat să piardă şefia partidului şi astfel să-şi rateze propria carieră politică, şi-a băgat picioarele-n USL şi a început să caute ieşire din cardăşia cu PNL-ul.
Ponta - AntonescuExact acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu PNL-ul lui Antonescu. Au observat că bulangiii de la PSD i-au trecut în plan secund, le taie fonduri, nu le numesc oamenii în funcţiile dorite de ei şi au căutat la rândul lor motive de harţă. Antonescu are oricum în faţa lui ultimul tren al politicii la nivel înalt. Oricât de rotund se dă el, ştie că dacă acum nu iese Preşedinte, cariera lui politică e pa. Şi atunci, dându-şi seama că Ponta-l săpa pe de o parte, iar de cealaltă parte are un partid la fel de plin de japiţe ca şi PSD-ul, care-l tocau mărunt şi-i cereau constant lucruri şi favoruri, a căutat să-şi salveze ce mai are de salvat din umbra de şansă de a ajunge Preşedinte, făcând chiar şi nefăcute. Iar aici mă refer la întrevederi cu Băsescu şi/sau eventuale înţelegeri cu acesta din urmă.
Recurg din nou la un exemplu dintr-o căsnicie. E ca şi cum un el şi o ea simt că nu se mai înţeleg în pat şi ştiind (fără să-şi vorbească unul altuia) că se apropie clipa în care urmează să se înşele cu proxima ocazie, aleg să se despartă ca să nu treacă prin corvoada umilinţei pricinuită de trădare, fără să-i intereseze că au un cămin splendid, un copil, sunt plini de bani şi sănătoşi tun… Aşa şi fraierii ăştia acum. Au tot ce le trebuie, dar pentru că n-au ceea ce contează cel mai mult (justiţia şi serviciile secrete) şi mai mult, pentru că ştiu că oricum se vor înşela unul pe altul cu prima ocazie oferită, au rupt-o-n fericire pentru a mai salva ce se mai putea salva.
Crin AntonescuEvident că lui Ponta i-ar fi convenit să nu iasă PNL-ul de la Guvernare, pentru că acum, aflându-se-n opoziţie, PNL-iştii vor toca mărunt la temelia unui PSD care încasează nemulţumirile publice. Vor clama drept motiv al ruperii USL neputinţa PSD-ului de a-şi respecta promisiunile, vor arăta cu degetul exact acolo unde doare (ştiind direct din interiorul alianţei unde sunt problemele grave) şi vor capacita capital electoral în vedere alegerilor europarlamentare şi ulterior pentru prezidenţiale.
Normal că Ponta ştia de înţelegerile lui Antonescu cu Băsescu, dar nu-l deranjau mai mult decât îl deranjează rămânerea de unul singur la putere. PNL-ul era un paravan. Un scut. Un amortizor pe care-l foloseau pentru a încasa nemulţumirea publică. Acelaşi lucru era şi PSD-ul pentru PNL. Doar că PNL-ul mai avea o problemă – n-avea nimic concret, palpabil. În timp ce PSD-ul avea Guvernul, liderul partidului fiind Prim Ministru, PNL-ul avea o sumă de promisiuni şi de trei lei seminţe. Atât! Motiv pentru care au putut să rişte mai mult. Când n-ai nimic de pierdut, devii un adversar redutabil tocmai datorită lipsei tale de griji cu privire la consecinţe.
Pe Antonescu nu-l mai interesează acum lupta anti-Băsescu. Aia a fost gargara cu care au câştigat ultimele alegeri Parlamentare. Acum agenda era alta, nu cea susţinută de Antena3 pentru a-şi face ei rating. Şi anume, miza nu mai era Băsescu şi cum să-l tocăm de dimineaţă până seara, ci era strângerea voturilor şi menţinerea lor în vederea obţinerii funcţiei de Preşedinte de către liderul PNL. DuJmanu’ colectiv (Băsescu) era sperietoarea arătată publicului de către PSD pentru a-şi justifica neputinţa şi de către Antena3 pentru a-şi menţine rating-ul uriaş. Însă cum Antonescu nu obţinuse nimic concret, a înţeles că nu poţi ajunge Preşedinte aflându-te la putere şi a ales să stea capră lui Băsescu, sperând că formarea unei uniuni a dreptei politice, în care să adune toate formaţiunile politice minuscule rămase momentan suspendate, îl va propulsa la Cotroceni.
Romania Politics BasescuTocmai ăsta-i motivul pentru care miza numirii lui Johannis în funcţia de Ministru de Interne a fost una atât de mare. Era singura garanţie a lui Antonescu de a ieşi Preşedinte. Şi asta pentru că de câte ori sunt alegeri, Ministerul de Interne este Dumnezeul urnelor. Asta s-a văzut la fiecare scrutin electoral… Cine controlează Ministerul de Interne, controlează de fapt voturile. De ce credeţi că PNL a dorit trecerea STS în subordinea Guvernului?! Tocmai pentru că se pregăteau să ceară ei funcţia de Ministru la Interne, drept singura garanţie pentru ca Antonescu să ajungă la Cotroceni.
Aşa că într-o atare situaţie, Antonescu a fost pus în faţa unei alegeri:
1) stau în USL, încasez şi eu cum încasează şi Ponta, scad în sondaje (că deh!…orice putere se erodează la Guvernare), mă fac că plouă şi merg piano doar-doar m-or susţine ăştia în alegeri, sper să nu mi-o coacă Ponta şi să rupă USL-ul cu o lună înainte de alegeri anunţând că va candida el, n-am Ministru de Interne şi-l cred pe Dragnea pe cuvânt că rezolva el cu urnele;
2) plec din USL, încep să-i toc mărunt ştiindu-le slăbiciunile, încep să cresc în sondaje pentru că deja mă aflu în opoziţie, devin un veritabil lider al dreptei şi automat liderul opoziţie, capacitez toate forţele politice în afară de PSD şi sper să-l înving pe Ponta la prezidenţiale, câtă vreme am şi susţinerea lui Băsescu în mâna căruia se afla STS-ul.
Este un risc pe care în egală măsură în aprob şi îl contest. Îl aprob pentru că, uimitor sau nu, parcă e mai bine să fii deştept decât să fii prost… zic! 😆 Îl contest, pentru că automat înseamnă alegerea de către Antonescu a unui drum fără de întoarcere. Şi anume – drumul cameleonului.
Basescu - MerkelN-aş fi sperat niciodată că există undeva pe mapamond un politician onest, însă pe Antonescu l-am crezut posesorul unei respectabile perechi de coaie. M-am înşelat. Să găseşti forţa interioară de a te înfrăţi fix cu cel pe a cărui detestare publică ţi-ai format tu imaginea de dur, să mergi la postul tv la care ai fost folosit pe post de materie fecală trăgându-se apa peste tine seara de seară, să reevaluezi reevaluarea reevaluării doar pentru a te asigura că nu pierzi funcţie de Preşedinte, să-ţi calci pe principii făcându-ţi singur vasectomie tăindu-ţi scrotul în public, cu unghia, nu cu bisturiul, mi se par etapele (parcurse deja) de către un om aidoma tuturor politicienilor romani ai ultimilor 24 de ani – cameleonic.
Ah, da! este eficient… Mişcarea lui este una câştigătoare, fără doar şi poate. A ales bine, din punct de vedere politic. Numai că alegând în acest fel, câştigă viaţa, dar pierde nemurirea. Până în momentul de faţă nu am avut niciun motiv să-l cred o japiţă politică. Începând de acum este aidoma lui Băsescu, Ponta, Iliescu, Voiculescu & co. – un jegos penal din punct de vedere politic, fără scrupule, fără onoare, ale cărui scopuri sunt întotdeauna mai importante decât mijloacele obţinerii lor. Cu alte cuvinte este un om politic eficient, dar nu mai este om. L-am considerat om, însă el a ales să fie doar un anumit fel de om, atât de detestabil (cel puţin în opinia mea)…

Ar fi putut să-l doară-n cur de toate aceste maşinaţiuni şi jocuri de culise, alegând să explice public fiecare mişcare de-a sa şi felul în care vede el lucrurile. Numai că disperarea de a nu pierde Cotroceniul, combinate cu faptul că Voiculescu şi-a pus lătraii pe el, l-au făcut să n-o mai ardă William Wallace style, ci să fie un fel de Băsescu în devenire.
VoiculescuŞi pentru că tot veni vorba, mi se pare adorabil felul şugubăţ în care trustul Intact încearcă să-şi regleze din punct de vedere financiar stabilitatea pe următorii 10 ani…
De fapt, de aici a plecat mare parte din criza USL-ului. Şi asta pentru că singurul lucru care-l interesează pe Voiculescu (şi implicit pe toate trompetele lui din trustul Intact) sunt banii. Este singura lor raţiune de a exista. Fiind o societate comercială axată pe producerea de profit, pe ei nu-i interesează de binele public şi echitatea socială, ci îi interesează cum să producă profit…cât mai mult profit. Şi pentru că au văzut cât de mult profit au făcut de pe urma faptului că l-au tocat mărunt pe Băsescu în ultimii 10 ani, exact asta doresc să facă acum – să inventeze un nou Băsescu. Vor să-şi asigure spatele (din punct de vedere financiar) pe următorii 10 ani, în care la fel, să fie prima televiziune de ştiri din românia, să aibă rating-u’ cât casa şi să toace (jurnalistic, evident… 😉 ) de dimineaţă până seara un Preşedinte malefic, pe care să-l arunce publicului din postura lor de televiziune rebelă, opozantă…sanchi, menţinându-şi astfel statura de Don Quijote al presei. Atât şi nimic mai mult! Se vede foarte clar faptul că niciunul dintre ei n-a păţit nimic în ultimii 10 ani. Nici măcar controversatul lor patron. Chiar şi sub infectul regim Băsescu le-a mers bine. Foarte bine chiar. Au înflorit din punct de vedere financiar. Aşa că ei vor să menţină acest trend.
Au văzut cât teren au pierdut în ultimii doi ani în faţa B1TV. Nu vreau să spun că au rating mai mic decât concurenţa (-Doamne fereşte! Se poate?!…Puşchea pe limbă! 😛 ), ci doar că diferenţa s-a redus. Iar asta s-a întâmplat pentru că automat au fost percepuţi ca fiind televiziunea puterii, chiar dacă ei s-au dat de ceasu’ morţii să-l menţină pe Băsescu drept inamic public nr.1, în timp ce USL-ul pe care-l ajutaseră într-o uriaşă măsură să obţină acel 70% neverosimil, se afla la putere şi nu făcea nimic.
Văzând asta, au început s-o coacă de un viitor Băsescu – Bantonescu! 😉 Ceea ce nu-i deloc rău, câtă vreme urmează să mai avem 10 ani cu vocea lui Gâdea luându-i-o pe câmp în derapaje când încearcă să se ingurguţeze deontologico-jurnalistic mimând empatia, sau cu Dooh!-ul şi P!C!T!-ul lui Mircea Badea… Deja devine amuzant cum au început să-l modeleze pe Antonescu în chip de Băsescu. Sculptura lor începe să capete valoare artistică, după ce timp de 10 ani doar asta au făcut. Sunt maeştrii obţinerii profitului mass-media. Nu sunt principala televiziune de ştiri din România, ci sunt cea mai eficientă televiziune de ştiri din România. Nu jurnalismul îi defineşte, ci capacitatea de a vedea în viitor şi de a-şi aşeza lucrurile în aşa fel încât să obţină maximum de profit. Jos pălăria! Ei sunt la fel de japiţe precum şi politicienii pe care-i mănâncă de cur de dimineaţă până seara.
Antonescu mi-a demonstrat că a dispărut până şi ultima speranţă de a vedea un minim de onoare în politică, alăturându-se astfel gloatei de politicieni cu un suflet jegos, iar Antena3 este imaginea în oglindă a politicii româneşti – o adunătură de oameni de afaceri care-s chtiţi pe produs bani şi care fac tot ce trebuie şi tot ce hotărăşte patronul pentru a-şi vedea atinse scopurile. Pentru că până la urmă, ca-n orice SRL, patronul decide. Doar n-o să poată afirma cineva vreodată că vreun realizator de-al Antenei3 decide el singur ce să spună… Nu! Se hotărăşte politica trustului la nivel de conducere, iar pulimea (respectiv, angajaţii) urmează directivele. Simple as that!
Flags on assesSă nu fiu înţeles greşit – n-am nimic de obiectat împotriva felului lor de a-şi face treaba într-o societate comercială atât de profitabilă. Pe mine mă deranjează slinoasa propagare în mediul public a imaginii lor imaculate, de luptători împotriva nedreptăţilor. Şi asta pentru că multă lume nu înţelege că ei sunt doar lucrătorii dintr-un SC care-i fix subiectiv şi pus doar pe produs bani, ci preferă să-i vadă un fel de stindard al luptei cu balaurii… Scabros!
Ţin minte că pe bună dreptate l-a întrebat Mircea Badea (în timpul pasei cu Gâdea) pe unul de la PDL (îmi scapă numele), în urmă cu vreo 3-4 ani, de ce a intrat în politică şi de ce a renunţat la afaceri (întrucât nenea ăla afirma că el câştiga muuult mai bine din afaceri, dar a preferat să facă politică). Ptiu, ce mă oftică lapsusul ăsta. Era japiţa aia care avea Maseratti şi-i furase nevasta’ lu’ Boureanu, care de fapt era fina lui. Adică îi văzuse naşu’ puţa finei, până când i-a tras-o… 😆 Unu’ semi-peltic, supraponderal, arogant şi vanitos – adică principalele calităţi ale politicianului modern. În fine… Iar logica lui Mircea Badea era una de bun simţ, câtă vreme i-a întors-o respectivului, mergând pe ideea că nu există atâta capacitate de sacrificiu, încât un om să renunţe la bunăstarea financiară uriaşă (aşa cum clama acel specimen), alegând să ajute oamenii (mă-nţelegi?! 😉 ) din postura lui de om politic doritor să se sacrifice pentru comunitate, trăind din salariu şi empatizand cu cei sărmani.
Acelaşi lucru se aplică şi în cazul celor de la Antena3. Ei nu empatizeaza cu nimeni decât dacă se nimereşte. Exact aşa cum e şi cu democraţia lui 2014 – se îndeplineşte dorinţa majorităţii doar dacă se mulează pe ceea ce doresc şi diriguitorii. Cu alte cuvinte, trustul Intact face banu’ gros şi îşi aleg ţinte publice pe care să le transforme în Boogie Man pentru a-şi menţine cota uriaşă de rating. Nicidecum nu aleg să piardă ei bani, doar pentru că le pasă de nu mai pot dormi noapte de oropsiţii naţiei.

UdreaOpinia în legătură cu ce mi-aş dori eu, mi-am exprimat-o în mai multe rânduri, mai mult pe Facebook. Eu merg pe ideea autodistrugerii. Sunt sinucigaş. Dar nu fără a-mi dori să mor cu ei de gât. Adică dacă tot murim, să murim cu toţii. Social, fireşte… 😉
Eu îmi doresc nespus de mult să fie Udrea Preşedinte şi Dan Diaconescu, sau Gigi Becali Premier. Să se aleagă prafu’! De ce să ne minţim că o ardem cu dimocrăsi, câtă vreme dimocrăsi ne-a dat muie în ultimii 24 de ani? Mi-am ratat tinereţea din cauza lui Iliescu, apoi mi-a îngropat speranţele şi eunucul de Constantinescu (după ce răcnisem borjocii din mine -A ieşit Emil!, în seara în care fusese ales Preşedinte în ’96…. eram anu’ întâi la facultate si aveam toate valenţele unui tânăr plin de snagă – young, dumb and full of cum…), după care m-a nenorocit total Băsescu – cel mai maladiv om politic al ultimilor 24 de ani. Iar printre picături, madam Merkel şi mistăr Obama, mi-au demonstrat fără urmă de tăgadă că se pişă pe puterea majorităţii, câtă vreme ei dictează în lumea asta, nu principiile democratice.
Aşa că mergând pe ideea asta eu aş vrea circ total. Să ne batem şi noi joc de artificiala idee de democraţie la nivel european, dacă ne-am furat-o atât de grav… nu?!… 😀 Dacă rolul Preşedintelui este doar unul decorativ, singurele lui jucării fiind pe plan intern unde şi-o mai trage la gioale cu adeversarii politici băgându-şi unii alotra oamenii la puşcărie, de ce să n-am un Preşedinte care măcar să fie capabil să-mi provoace o erecţie?! De ce atunci când vine Preşedintele să vorbească de la pupitrul de la Cotroceni, să nu-mi închipui că are o pereche de chiloţi tanga prevăzuţi cu un mic vibrator butterfly clitoridian, pe care-l are pornit în acele momente, pentru a-şi savura pe deplin plăcerea de a avea puterea totală într-o ţară de nimic, în care totuşi ea să fie nimicul cel mai mare?! 😉 Faptul că Udrea este perversă, pentru mine este o axiomă. Eu mi-aş dori ca Preşedinta mea să fie perversă… 😉 , pentru că asta ar fi cea mai mare răzbunare de-a mea împotriva leprelor din UE şi NATO – să ştiu că blonda noastră perversă se duce să ne reprezinte acolo, iar inumanii ăia sunt nevoiţi să o trateze de la egal la egal. Priceless!!! 😆
Clit butterflyDar ştiu că n-o să se întâmple aşa ceva. Sunt încă destui creduli în România, care mai au impresia că votul lor contează şi că puterea majorităţii schimbă ceva în bine. S-a văzut foarte clar care-i valul de noi deţinători de CNP care o ard cu să fie bine, ca să nu fie rău. Nu mai departe de Septembrie trecut era plin de tineri frumoşi şi liberi care spărgeau asfaltu’ cu bidoanele lor de plastic – make peace, not war & all that crap… Şi eu sunt pe sistemul shoot sperm, not bullets :mrgreen: , dar totuşi… înţeleg că la nivel social e cu sex şi atât, fără love… 😉

 1. elly weiss
  4 March 2014 at 15:33

  Poate ca difera mici nuante, ici-colo, dar in esenta sunt de acord cu ceea ce ai scris.
  Nu stiu daca ai vazut aseara pe Antonescu la a3. Gadea a fost mai jegos ca niciodata, de-o impertinenta greu de imaginat, Spre final a aparut si Badea si a fost si el dar nu-i iesea in totalitate pentru ca am impresia ca, pe undeva, printr-un colt de creier, inca nu-i foarte convins de tot ceea ce presteaza.
  Un spectacol mizerabil la care pana nici mama n-a mai pus botul. Si nici n-am vazut totul ci doar cam ultima jumatate de ora fiindca am uitat ca era ceea ce era.
  Ala de care nu-ti amintesti era Sebastian Vladescu, fost ministru de finante.
  Legat de Udrea nu-ti pot impartasi fanteziile. Una, ca sunt femeie. A doua ca nu am tendinte sinucigase. 😉

  • qatalin
   6 March 2014 at 17:04

   Cu greu am putut urmări acea emisiune. Tenta Antenei3 de a-l transforma într-o nouă ţintă în care să tragă următorii 10 ani după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, mi se pare foarte evidentă. Şi nu de curând, ci de vreo două luni. Cam de când au început să nu-l mai invite pe Antonescu. Şi cum Antonescu s-a prins de asta, dându-şi seama că Voiculescu i-o coace dimpreună cu Ponta, a început să sape la temelia USL şi să meargă la B1.
   Asta totuşi nu scuză (în opinia mea) ceea ce a făcut Antonescu. Mi-a dovedit că-i din acelaşi aluat ca şi restul… Dacă ar fi avut demnitate i-ar fi demascat altfel, fără să-şi ia jucăriile şi să se mute la blocul vecin. Aşa cum ar fi putut şi pe Gâdea să-l contracareze mult mai subtil, cu subînţelesuri şi apropouri fine. S-a văzut că era agasat, nervos şi că şi-a ţinut cu greu în frâu nervii… N-a ştiut să-l facă muci pe Gâdea (aşa cum ar fi meritat pianistu’ ăla).
   Cât despre Mircea Badea, şi-a dat măsura propriei neputinţe (în cazul Antonescu) în momentul în care a preferat să pună în scenă acea criză de nervi de la începutul propriei lui emisiuni, motivând astfel refuzul de a comenta ceva despre Antonescu. Am convingerea că a făcut asta pentru că nu avea undă verde să se pronunţe la cald şi a trebuit să facă o şedinţă în redacţie vizionând iar emisiunea lui Gâdea cu Antonescu invitat, ca să poată stabili unde şi cum vor ataca (în funcţie de replici)… 😉 Incapacitatea lui Mircea Badea de a avea coaie, egalează aceeaşi contraperformanţă a lui Antonescu şi-mi arată cât se poate de clar că am avut dreptate când am spus că acolo nu face nimeni nimic de capu’ lui, deciziile majore fiind luate la nivel de conducere – motiv pentru care Mircea Badea n-a putut să se pronunţe în legătură cu ceva atât de important şi delicat, riscând să spună lucruri care poate n-ar fi trebuit spuse, până când nu s-a consultat cu întreg grupul, plus patronu’… 😉

   Aşa, da! Vlădescu. Ştiam ce a fost şi istoria sa transmisă în mass-media, da-i uitasem numele. 😀 Săru’mâna!

   Păcat că nu eşti şi tu sinucigaşă social. 😦 Ţi-am zis că eşti prea bună la suflet. 😛 Ceea ce poate deveni o povară, cel puţin în cazul politicii. Mi se pare aiurea să le acord ăstora atât de multe şanse, păstrându-i la infinit sub pojghiţa prezumţiei de bună intenţie. Primul motiv (că eşti femeie) îl înţeleg (cu toate că şi acolo fantezez involuntar 😀 😳 ), dar mi-ar fi plăcut să fii kamikaze ca mine, alegând unica formă de a-i atinge – votul de blam (neprezentarea la urne)… 😉

 1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: