Home > Uncategorized > Fifty shades of rape.

Fifty shades of rape.

AriesÎn urmă cu vreo câteva ore mi-am adus aminte că nu mâncasem de ieri, aşa că am cărat vreo două rafturi din frigider în sufragerie şi m-am pus la masă cu scopul de a ingurgita niscaiva hrană.
Dau drumu la televizor, butonez 10 secunde şi constat că prind începutul ştirilor de la ora 5, de pe Protv. L-am lăsat acolo şi am început să balotez haleală….
Printre ştiri:
– Asistent medical în vârstă de 54 de ani a violat o tânără de 16 ani care venise la urgenţe pentru o operaţie de apendicită;
– Fată de 12 ani violată în repetate rânduri de către tatăl ei;
– Fată de 13 ani a întreţinut timp de aproape un an relaţii sexuale consimţite cu un poliţist în vârstă de 35 de ani, căsătorit şi cu doi copii cu vârste mai mari decât amanta de 13 ani (le-a descoperit mama fetei discuţiile porno de pe Fb);
– Fată de 16 ani agresată de unu’ de 40 care a târât-o într-un şanţ cu scopul de a o viola dar, pentru că nu i s-a mai sculat, a scăpat neviolată;
– Fată de 14 ani violată de unchiul ei.
…..

Deformaţia profesională (cu toate că n-am profesat niciodată 😀 ) mă face să înţeleg un lucru care observ că le scapă ştiriştilor pulii mele şi analiştilor deontologi, plini de ifose şi snobi până-n fibra ADN-ului. Şi anume, aproape toate victimele agresiunilor de natură sexuală, fie că vorbim despre perversiuni  sau despre raporturi sexuale normale, au vârste cuprinse între 1 şi 18 ani. Nu toate victimele, dar… dacă e să vorbim despre majorităţi, cred că 95% dintre cazuri reprezintă un procent notabil, care formează un tipar bine conturat.
Nu vreau să spun că este acelaşi modus operandi, pentru că ar însemna că avem de-a face cu acelaşi făptuitor. Observ, totuşi, că ţinta predilectă a persoanelor care n-au auzit de masturbare o reprezintă fetele tinere sau chiar copiii.
Şi atunci, întrebarea care sare imediat în ochi, mi se pare că este următoarea – ce au în comun aceste victime? Dincolo de lucrul evident din punct de vedere biologic, respectiv faptul că toate victimele sunt de sex feminin, cred că răspunsul la această întrebare este următorul – capacitatea scăzută de apărare.
Ştiu că sună stresant, dar hai să mai adresez o întrebare – când e ultima oară când aţi auzit că victima unui viol are peste 18 ani?! Eh?!…
Young girlsN-aş vrea să m-arunc în supoziţii hazardate, da’ am impresia că sunt nişte factori cauzali obiectivi care produc asemenea efecte înscrise într-un tipar standard: 1) hrana; 2) emanciparea; 3) maturizarea rapidă.
De ce hrana? Pentru că s-a demonstrat ştiinţific faptul că E-urile din alimente grăbesc metabolismul copiilor, făcându-i să se dezvolte rapid. Ceea ce înseamnă că fete de 10-12 ani încep deja să aibă forme, trec peste perioada aproape rizibilă (în ultimii ani) a pubertăţii şi intră brusc în adolescenţă, uitând să mai fie copii. Şi atunci, putem constata că trăim într-o lume în care fete cu vârste între 12 şi 18 ani arată aşa cum arătau femeile de peste 18 ani, cu 30 de ani în urmă.
De ce emanciparea? Pentru că, spre deosebire de trecutul apropiat (perioada comunistă), femeia nu mai are (sper, nu vreau să generalizez) statutul de subaltern al bărbatului. Nu mai trăim anii în care femeia era la cratiţă, în umbra bărbatului. Ceea ce e minunat, numai că lucrurile stând astfel, femeile din prezent imită foarte mult comportamentul bărbaţilor din trecut. Iar aici mă refer cu precădere la dârzenie şi la capacitatea de a se apăra singure. Sunt mai clonţoase, mai agile şi mai abile, fiind foarte dificile din postura de victime, pentru prezumtivii violoatori.
School girlDe ce maturizare rapidă? Pentru că trăim nişte ani în care copiii încearcă din răsputeri să fie asimilaţi unor oameni maturi. Trăim în era tehnologizării, a gadget-urilor şi a reţelelor de socializare. Afluxul de informaţie sufocă orice urmă de copiliarie naivă din sufletul odraslelor unor părinţi prea ocupaţi, aşa că fete din ce în ce mai mici încearcă să pară cât mai atrăgătoare, chiar dacă acest lucru vine în totală contradicţie cu vârsta lor. Când ai 10-12 ani şi te fardezi, te rujezi, te pensezi, te îmbraci provocator şi pozezi pe reţelele de sociazliare ţuguindu-ţi buzele şi arătându-ţi ţâţele sau bucile, înseamnă că acelaşi lucru tinzi să-l faci şi-n realitate (când ieşi din casă) şi mai ales, înseamnă că aşa simţi, aşa vrei să simţi, aşa începi să simţi… Aşadar, copiii încetează să mai vrea să fie copii mult prea devreme.
O fată care avea 17-18 ani în 1985 era la acelaşi nivel de gândire, îndrăzneală, tupeu, pofte, dorinţe, maturitate sentimentală şi emoţională, cu o fată care are 12 ani în 2015.

Dacă analizăm puţin cele trei puncte enunţate mai sus, putem înţelege de ce violatorii preferă fete tinere. Dar pentru asta, trebuie avut în vedere şi arhetipul violatorului care, spre deosebire de cel al victimelor, nu s-a modificat în timp.
Violatorii sunt aceiaşi dereglaţi mintal ca-ntotdeauna.
PedoDacă te numeşti Distrus Grigore şi locuieşti în Oklahoma de România (respectiv – Vaslui, judeţul de la ora 5), ai fost abuzat sexual de o mătuşă beată când aveai 12 ani, ai făcut prima oară sex cu o oaie la 14 ani şi ai întreţinut frecvent raporturi sexuale cu sora ta, de care te-ai despărţit cu greu când s-a căsătorit, e clar ca laba nu te mai mulţumeşte şi doreşti să-ţi demonstrezi că eşti capabil să supui o fiinţă vie de sex opus, cu scopul de a-ţi orgasmiza deviaţiile comportamental-sexuale. Numai că tu, violatorule, ai aceeaşi structură fizionomică, ai acelaşi caracter infect, ai aceeaşi cantiate de căcat pe creier şi de scame-n sânge. Însă, femeia pe care tu ai vrea s-o violezi, e mai puternică decât femeia din urmă cu 30 de ani. E mai liberă în gândire. Dacă o ataci, ţipă, te loveşte, te ameninţă. Ba chiar, dacă-ţi nimereşte un şpiţ în coaie, reuşeşte să te domine ea din punct de vedere fizic şi deci, intenţia ta de a o viola se sfârşeşte printr-o umilinţă penibilă şi o arestare rapidă. Aşa că, pentru a fi sigur că reuşeşti, îţi îndrepţi atenţia către o zonă mai accesibilă a sexului frumos, şi anume – copilele. Datorită hranei ele arăta aşa cum arătau femeile atunci când te-a abuzat mătuşă-ta alcoolică, datorită tehnologiilor sunt foarte deschise la minte şi dornice de socializare, din cauza acestor lucruri îşi doresc să fie femei înainte de vreme, motiv pentru care se îmbracă provocator, se machiază şi au atitudine, aşa că tu, Distrs Grigore, vezi în ele victime facile. Nu opun rezistenţă aşa cum ar face o femeie matură, zdravănă, poate mai puternică decât tine, se tem uşor şi se timorează în faţa ameninţărilor şi a abuzului fizic şi-ţi satisfac nevoile sexuale şi de dominare psihică în aceeaşi măsură în care ar face-o şi o femeie matură pentru că, din punct de vedere vizual/fizic, îţi satisfac doleanţele, părând a fi femei dezvoltate.

KittySunt foarte curios când şi dacă vor mai fi violuri îndreptate împotriva femeilor. Urmăresc de foarte multă vreme acest fenomen şi constat cu uluire faptul că nici ştiriştii, nici marii realizatori tv plini până-n gât de deontologie profesională nu remarcă lucrul ăsta. Ba mai mult, mă aşteptam să-l mai văd în vreo emisiune pe fostul meu profesor de psihologie judiciară, Tudorel Butoi, care să explice amploarea pe care a luat-o fenomenologia violurilor îndreptate împotriva minorelor în proporţie de peste 90%.
Constat că nimeni, nicăieri, nu pune cap la cap aceste aspecte, pentru a reuşi cumva să combată sau măcar să prevină acest tip de violuri şi de abuzuri sexuale.
Încercaţi să urmăriţi, măcar pentru o lună, ştirile de la ora 5, cazurile prezentate în media şi informaţiile furnizate presei de către inspectoratele de poliţie. Veţi constata că violurile îndreptate împotriva femeilor de peste 18 ani sunt aproape zero. Foarte rar apare câte un caz al unei băbuţe de peste 70 de ani agresată sexual de către un acefal, dar… cam atât. În rest, fie că vorbim despre violuri clasice, fie că vorbim despre incesturi frate/văr vs soră/verişoară sau tată/unchi vs fiică/nepoată, copleşitoarea majoritate a cazurilor (ca să nu spun toate) au ca victimă persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 1 şi 18 ani.
Dac-ar fi să încerc o glumă macabră, cinică, aş putea spune că nici violatorii nu mai sunt ce-au fost…
DollDeparte de mine gândul de a putea pricepe ce e în mintea acelor bipezi zaharisiţi, dar totodată plictisiţi de labă. Dar, totuşi, dacă tot eşti lobotomizatul deţinător de CNP, votantul clasic, mult prea prost pentru a intra în vreun grafic al IQ-ului, alcoolic, manelist în gândire, comportament şi preferinţe muzicale, de ce soarta mă-tii nu poţi încerca să violezi o femeie în toată firea?!
Nu vreau să sune a provocare, ci a sfat. Da! Chiar încerc să-mi justific analiza printr-un sfat. Dacă tremură carnea pă tine de simţi că nu mai poţi şi trebuie neapărat să violezi ceva, iar oaia din grajdu’ mă-tii nu mai e de ajuns, nu nenoroci viaţa unei copile, bă, dilimacule, ci încearcă, dacă ai sânge-n tine, să tragi de o femeie matură, de-o seamă cu tine, f’tuz gâtu’ mă-tii de alienat mintal! Pentru că, până la urmă, violul e viol indiferent de vârstă, dar… nu cred că vreo mamă din 100 ar refuza să fie ea violată în locul copilului ei. Cam despre asta e vorba… O femeie în toată firea, chiar dacă e violată şi deci, trece prin acea traumă a abuzului fizic şi psihic, administrează mult mai bine acel eveniment şi trece altfel peste un asemenea moment. Pe când, o copilă de 12 ani trecută printr-un viol rămâne cu sechele care deseori pot fi insurmontabile. Nu-şi mai revine din acel moment şi nu-l poate neglija într-o măsură într-atât de mare încât să poată să-şi refacă o viaţă ciuntită de la o vârstă atât de fragedă.
JailbaitAşadar, Distrus Grigore, fii bărbat, fute-m-aş în soarta ta de labagiu laş, ce eşti! Dacă Lucifer, Ra, Popocatepetl, son of Sam, Oana Zăvoranu sau Măruţă îţi ordonă în gând să violezi şi simţi că o forţă incontrolabilă te îndeamnă spre un asemenea gest, alege, bă, boule, o femeie de măcar 25 de ani, nu o copilă care, poate, nu ştie nici măcar ce-i ăla primul sărut, dar află în cel mai brutal mod ce înseamnă o gură duhnind a ceapă care-i suflă-n faţă o duhoare de borhot şi mahoarcă, în timp ce un nespălat zvâcneşte haotic deasupra ei, provocându-i o durere pe care nu o înţelege şi o traumă psihică pe care nu va şti de ce o merită.
Îmi pare rău că nu-s un creştin atât de bun, încât să nu-mi doresc să-i dezintegrez pe aceşti handicapaţi sufleteşte, transformatori de hrană în căcat, aceşti refuzaţi ai Bene Gesserit-ului…. Asta e…. Când se strică sângele, au loc şi asemenea permutări ale ADN-ului, în urma cărora se nasc aceste erori umane. Ştiu, conform dogmelor creştine, şi ei au un suflet şi pot fi iertaţi, dar… momentan sunt Luke în mlaştină, chinuindu-se să ridice nava cu puterea minţii. Ştiu că pot să-i iert şi că pot fi Zen, numai că … deocamdată nu-mi iese… Probabil, i-aş putea ierta dacă aş avea măcar o juma’ de oră 1v1, cu fiecare-n parte, plus câteva unelte la alegere.
Un citat din Yoda sună cam aşa: Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering. În general sunt de acord, numai că, în cazul de faţă l-aş modifica puţin: Rage leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering. De ce l-aş modifica în acest sens? Well, because I do not feel fear. It has been consumed by my hatred…. after it burned into anger.
AngelN-aş vrea s-o dau în filozofări, ca şi aşa… iar am scris mult şi mă blesteamă cei care fac anevrism cerebral dacă un text are mai mult de cinci mii de cuvinte, dar… pentru a putea fi Zen şi pentru a intra sub incidenţa lui let the hate flow through you, ar trebui să învăţ să-i iubesc pe vrăjmaşii mei. Iar pentru a ajunge acolo, ar trebui ca în primul rând să nu-i mai urăsc. Şi pentru a nu-i mai urî, ar trebui să constat că renunţă ei la a viola copile, axându-şi pornirile subumane către persoane care se pot apăra.
Şi mă mai întreabă lumea de ce nu fac copil…. Pffff…. a seven nation army couldn’t hold me back

 1. 10 January 2016 at 16:31

  Cam ai dreptate. Din nefericire, si multe adolescente din astea cam sufera de sindromul Lolita. Care sindrom, am cautat acum, de curiozitate, deja e denumit astfel.
  Traim intr-o lume defecta. Toate cuceririle tehnologice se platesc. Scump.

  • qatalin
   27 January 2016 at 14:50

   Nu lumea mi se pare defectă, ci părinţii care-şi educă astfel copiii. Cunosc personal fete care, având acces la toată tehnologia modernă, păstrează nealterat spiritul de copil plin de candoare, fără să-şi dorească să fie la modă. Iar asta cred că se datorează părinţilor lor şi a educaţiei pe care le-o oferă.

 1. No trackbacks yet.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: